Jaký dáváte olej do motoru
Jaký dáváte olej do motoru
Ahoj, jeden rychlý dotaz ohledně oleje do motoru. Jaký tam lejete? Nějaké doporučení?
Re: Jaký dáváte olej do motoru
Shell Advance 10W40
Castrol POWER 1 4T 10w-40 ke vší spokojenosti
Sorry : nevšiml jsem si, že jsem v sekci 1200, tak to ať poradí povolanejsi, tohle dávám do 750
Jirka
Sorry : nevšiml jsem si, že jsem v sekci 1200, tak to ať poradí povolanejsi, tohle dávám do 750
Jirka
Naposledy upravil(a) mi5 dne úte čer 14, 2016 8:08 am, celkem upraveno 1 x.
A nemel by tam byt 20w-40? Ja kdysi daval 15W-50 Motorex
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné
, ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné
Edit: už nic
- shantis
- Dobrovolný přispěvatel 2022

- Kontaktovat uživatele:
Čau Petře,
určitě takovej, aby splňoval parametry z manuálu.

Jen upozornim, že tazatel se ptá na olej do XT1200Z
určitě takovej, aby splňoval parametry z manuálu.

Jen upozornim, že tazatel se ptá na olej do XT1200Z
Zdravím pane, dávám tam pouze polosyntetiku Yamalube 10W-40 - FS není potřeba . Dříve jsem dával Castrol a motor se mně zdál o dost hlučnější. Tak tam dávám origo a nemá žádný problém. Do kardanu dávám po 10t Mogul na hypoidní převody a taky ok.
díky za radu :-)
taky dávám polosynťák yamalube 10w40 - FS.. lejou to tam přímo v námaze, tak to leju taky a ok
If you see the flash, it's already too late ! :-D
á teď dám Motul 7100 4T 10W-40 je to olej vyroben esterovou technologií - motul dávali podle servisky ale nevím jaký. Jsem zvědavej na hlučnost motoru. Uvidíme - do kardanu jsem koupil - MOTOREX - Gear oil hypoid 80W90 1L
Motorex není nic moc, je to jenom nafouknutá bublina, ti co ho prodávají, ho nabízí jako špičkovej olej, protože maj na něj velkej rabat. Yamalube je Castrol a toho bych se držel, Já dávám do kardanu Castrol Syntrax, je to to nejlepší co se může dát.
Yamaha Super Tenere 750 r.v.1991, r.v.1996
Je jedno na čem jezdíš, hlavní je, že to má dvě kola a řídítka
Je jedno na čem jezdíš, hlavní je, že to má dvě kola a řídítka
Pro letošní sezonu jsem zvolil na doporučení Repsol 10W40 údajně by měla být tišší převodovka ale nic takového nepocituju. A do kardanu dávám GL 5 hypoid který se dává do traktorbagru kamarád mě každy rok 2 dcl odleje za pěkně děkuju
olej jsem vyměnil - dal jsem jak jsem psal - Motul 7100 4T 10W-40 a subjektivně se mi přijdě motor tižší. Až někdy narazím na jinou ST tak budu moci porovnat. Lehké cvrdlikání v motoru asi také napínák jak bylo na foru psáno od Asumi - uvidím budu nechávat dělat ventily.