Děkuji Jeňíkovi za přijetí a zároveň prosím o radu.
Koupil jsem krásnou,zachovalou 750 SP z Rakouska.
Motorka je opravdu v krásném stavu,vše originál,terén to nevidělo.
Teď k problému:
Motorka chytne okamžitě ale jen na levý válec.Prvně jsem si nebyl jistý ale svod z levého válce je okamžitě horký a pravý se tak nějak pomalu nahřívá a po odpojení svíčky z levého,motoka chcípne,po odpojení pravého se nic neděje,navíc výkon motorky odhaduju tak 20kw tím že levý tahá pravého
Po vyndání původních svíček byla na levém klasicky opálená a z pravého jako nová.
Co jsem udělal a na co jsem přišel:
Proběhla ze startu výměna svíček a fajek-jiskru hází. Repas palivových kohoutů-špatné těsnění a protékaly.Rozebral jsem karbenátky-na pohled vše čisté,trysky průchozí-měl jsem je venku,Membrány jsou nepoškozené,nové příruby-byly zvenku popraskané.
Palivo tam zřejmě jde-svíčka je mokrá a v místě kde ústí svod z toho válce je to mokré tudíž jsem dospěl k názoru že se tam benzín tlačí ale nechytne.
Benzín jsem hned po dovozu vypustil a napustil 10L. nového. Při vypuštění plovákové komory benzín vytéká.
Po laborování se mi včera v garáži zdálo že se přidal na chvíli i pravý podle zvuku ale i tak není ten svod tak horký jako u levého,prostě na levý nemůžu ani sáhnout aniž bych se nespálil a na pravém udržím ruku tak 3-4 vteřiny a spálím se až potom...
Už mi zbývá poslední věc která mě napadá a to ta,že hadičku z čerpadla přehodím na levý funkční válec a pravý zaslepím tou origo záslepkou která je nyní na levém,jestli třeba není vadná nějaká membrána v čerpadle a bere tomu pravému tlak a nenaskočí ????
A zeptám se, jdou nějak proměřit cívky? Koukal jsem na ní a vypadá to že je tam jedna pro obě fajky která se rozdvojuje ke každé svíčce kablem, je to tak?
Předem díky za každou radu
Radim-Frenštát pod Radhoštěm