Koupě XTZ 750

Prodám, koupím, dám zadara nebo tak něco
bonnyes
Vím čím dál tím víc
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě XTZ 750

Příspěvek od bonnyes »

vím že by se to asi nemělo, ale není jednodušší vyražené číslo co je na rámu vykytovat, přestříkat a vyrazit tam číslo stejné co máš na svém rámu ?
Štítek lze jednoduše předělat.. vyhneš se spoustům problémům a času.. stejně jí dáš zase zabrat ;)
Flashi, ty jseš dobrej střelec. :rofl Na technickou budu jezdit k vám.. Dnes jsem na obědě potkal velitele zdejší STK. Hodili jsme řeč a naházel jsem na něj otázky - jaké jsou možnosti a následky. Zatím mám tedy info ze strany STK.

otázka 1. - pokud se vyhnu papírování a čísla přerazím ? máme školený lidi a poznaj zásah do VINka, nemějte nás za blbce, je to náš byznys a neseme důsledky. Jakejkoliv náznak zásahu zapíšeme do protokolu a dál už se s tímhle škraloupem nechytneš. Do protokolu uvedeme "přeražený" rám nestandardním způsobem. Na ouřad příjdeš s tímhle papírem a máš po prdeli. Hlásí to policii, ze zákona musí. Policie musí provést expertýzu. Najdou staré VINko a řeší se ve správním řízení zda nepochází z tresné činnosti. Čorky, zlikvidované.. Dělá se to proto, aby jste byli chráněni i vy až vám mašinu někde švihnou. Dost se na to tlačí, aby ubylo zmrdů co se živěj čorkama a zlegalizováním. Vyser se na to a běž normální cestou.

otázka 2. pokud tam VINko nebude a bude jen štítek? VINko není u novejch rámů, kterej koupíš jako náhradní díl. Bez VINka jseš mimo. Musíš ho mít oficiální cestou přidělené přes magistrát. Zažádáš si, pošlou tě do certifikovaného servisu a přidělené VIN ti vyrazej a zapíšou do TP. Bez VINka by jsi neprošel další STK. Musíš mít VINko a štítek. Co tam máš dál?

otázka 3. dobře, koupil jsem rám s rakouskejma odhlášenejma papírama zažádáš na magistrátu o přidělení VIN. Žádné přepisování v TP se už nekoná. Dostaneš pokyn k vyražení nově přiděleného VINka. Musíš si nechat vyrazit nové VINko v certifikovaném servisu. V Lounech to máš servis u kotelny. Staré VINko břebouchaj hvězdičkama a vedle vyrazí nové, které ti přidělí na ouřadě. Zaběhneš na evidenčku, kde to zkontrolujeme, dostaneš lejstro že je vše cajk a na ouřadě ti provedou zápis do TP. Vyjádření od výrobce by nemělo být třeba, to si zjisti u ouřady.

otázka 4. zřejmě se jim bude líp bouchat na holej rám Určitě, dojeď se jich zeptat. Mě na evidenčku stačí holej rám.

otázka 5. a co když koupim rám jen s kopií velkého techničáku Na kopii techničáku se nechytáš. Musíš doložit originály. V podstatě je to nepřihlásitelný.

Tento článek je zřejmě nejblíž přebouchávání VINka, kde odpovídá přímo ouřada. https://www.poradte.cz/auto-moto/2500-j ... -ramu.html
Problémy mít budete, upozorňuji Vás také na to, že pokud přijdete za mnou na úřad s protokolem z STK, kde bude uvedeno, že máte "přeražený" rám nestandardním způsobem, obratem o tom budu informovat Policii ČR, protože je to ze zákona mojí povinností. Policii také vydám všechny podklady ze spisu Vašeho vozidla, pro účely vyšetřování. Motorka Vám bude zabavena a podrobena metalografické expertíze...Expertízou se zjistí původní VIN, a podle původníhio VIN také kde, kdy byla motorka vyrobena, kde kdy a komu prodána a kdo byl její posledním majitelem, myslím v době, kdy bylo VIN v pořádku. A také hned vyjde najevo, proč je číslo přeražené...Pokud to na úřadu zatajíte, zjistí se to při vyražení čísla náhradní etchnologií, provádějí to subjekty, které jsou k tomu kbvalifikovány a které byli úřadem vybrány na základě výběrového řízení...uvedený subjekt o pochybném rámu bude s největší pravděpodobností obratem informovat úřad a číslo náhradní technologií nevyrazí..pokud tedy nejste schopen předvědčivým způsobem zdůvodnit a doložit, jak a proč došlo k přeražení čísla, raději se zavrtejte, a to hluboko pod zem, i s pochybným rámem co máte...

Pokud nechápete proč, zopakuju to ještě jednou...nelze legalizovat vozidla, ani jejich části, pokud je podezření, že nějakým způsobem souvisí s trestnou činností...Je tedy na Vás prokázat skutečný původ rámu, jinak máte smůlu...
Zdroj: https://www.poradte.cz/auto-moto/2500-j ... -ramu.html

Tákže se vrátíme k tomu co vzpomínal Shantis. Na Běloruskejch hranicích (konec Shengenu) nás proklepla slečna festově. Jestli se tam chci ještě podívat, tak bych to v žádném případě neryskoval. Berou to s veškerou vážností. Můžou tě votočit, možná zastřelit a máš po vejletu. Další věc je, že ačkoliv mi na zdejší STK prominuli nesedící barvu (měl jsem jiné plasty a nádrž), nesedící rozměr pneu ( C-02 je 130), tak mě ujistil, že VINko sedět bude. Jinak si to můžu odtlačit.
Ta oficiální cesta nebude zas takové peklo a určitě to absolvuju.
shantis
Dobrovolný přispěvatel 2022
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shantis »

No, a hned je to jasnější. Doby, kdy sis jezdil se třema jawama na jedny papíry, jsou už asi pryč... :) Což je vlastně i dobře.
Sice to bude ouřední vojeb, ale cesta tu je. Tak pak dej vědět, jak jsi pochodil. Držim palce :yes
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

2 bonnyes
ja tenkrat udelal evidencku a pak zanesl papiry na zmenu VIN a hotovo, jenze to se bavime o stavu pred hodne roky.
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné :), ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
shantis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shantis »

Tak Láďo jak? Nějakej posun ke šťastnýmu konci?
bonnyes
Vím čím dál tím víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bonnyes »

Shantis čau, šťasnej konec bude. Teď mám blázinec v byznysu, tak rám leží v dílně a čeká. Mluvil jsem s pár strojařema, kteří se živí konstrukcí a vývojem ( sice vagonů), ale mechaniku ovládají. Než přestrojim mašinu, tak chci holej rám povystužit. Dobrý je, že mám jednu mašinu nastrojenou a druhej holej rám. Výztuhu si připravím na té nastrojené a vyzkouším zda nedojde k nějaké kolizy (vyjmout baterku atd.) No měl jsem debatu jak vyztužit, kam se přenášejí síly a došli jsme k závěru, že by bylo dobré vložit jakejsi půlměsíc z výpalku. Blbě se to popisuje, ale namaluju nějakej obrázek a vložím do téma "výměna rámu". Zatím jsem rám pofackoval elektrikou, najel trasu a nikde se nic neukazuje. Myslím, že Jarní Off prašivka dá a v zápětí se do toho pustím. Když bude motor venku, tak spláchnu výbrus. Nestihl bych zajet před offem. Sice dolejvám tak litr oleje před vyjížďkou kolem komína, ale zvládne to. Na balkán bude cajk.

Jo a papírování kolem VINka nebude nijak tragický. Chce to jen čas se urvat po úřadech.
shantis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shantis »

Obrázek asi netřeba, v pátek/sobotu to názorně proberem u píva :beer
Každopádně jsi mě uklidnil, že na Peruts budeš pojízdnej. Do Balkánu máš další cca 3 měsíce, takže (relativně) pohoda... :smoke :yes
MrGrinyi
Začínám

Příspěvek od MrGrinyi »

Když se na srazu řešily rámy, byl jsem klidnej jako skřítek, protože já přece nepřijel odkudsi z Asie a bomby v offu taky nevalím. Ale nakonec mi to nedalo a včera jsem místa okolo toho uzlu ometl a... chrousti, kurvy jedny! :nerd

http://mr-grinyi.rajce.idnes.cz/prdlej_ ... 00324w.jpg
http://mr-grinyi.rajce.idnes.cz/prdlej_ ... 00323w.jpg
http://mr-grinyi.rajce.idnes.cz/prdlej_ ... 00326w.jpg
http://mr-grinyi.rajce.idnes.cz/prdlej_ram#w.jpg

Nikdy se na to moje pozornost nezaměřila; možná jsem si to uhnal na Peruci, nebo taky s tím už jezdím roky. Nevím. Zatím to není vážný, nechám to uzrát a opravím po sezoně.

P.S. Bonnyes - spoléhám na Tebe a čekám na námět, resp. podrobnou dokumentaci Tvého řešení :D Díííík!
Obrázek Neexistují žádné zoufalé situace. Existují jen zoufalí lidé. /Heinz W. Guderian/
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

MrGrinyi píše:Když se na srazu řešily rámy, byl jsem klidnej jako skřítek, protože já přece nepřijel odkudsi z Asie a bomby v offu taky nevalím. Ale nakonec mi to nedalo a včera jsem místa okolo toho uzlu ometl a... chrousti, kurvy jedny! :nerd

http://mr-grinyi.rajce.idnes.cz/prdlej_ ... 00324w.jpg
http://mr-grinyi.rajce.idnes.cz/prdlej_ ... 00323w.jpg
http://mr-grinyi.rajce.idnes.cz/prdlej_ ... 00326w.jpg
http://mr-grinyi.rajce.idnes.cz/prdlej_ram#w.jpg

Nikdy se na to moje pozornost nezaměřila; možná jsem si to uhnal na Peruci, nebo taky s tím už jezdím roky. Nevím. Zatím to není vážný, nechám to uzrát a opravím po sezoně.

P.S. Bonnyes - spoléhám na Tebe a čekám na námět, resp. podrobnou dokumentaci Tvého řešení :D Díííík!
Uz kdyz jsi ji kupoval tak to mohlo byt nacnuty
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné :), ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
bonnyes
Vím čím dál tím víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bonnyes »

Chlape čau,
tenkrát s tím přišel Fox, že se mu ta vlásenka nelíbí. Taky jsem tomu nevěnoval pozornost a pro sichr jsem to před cestou zkouknul a jednu stranu jsem nechal převařit Cóčkem. Mistr svářeč prej při vaření viděl trhlinu. No, řádně se rám rozzíval až v Uzbeku. Co je špatně, že se ze zadu nedá pořádně dostat. Zatím jsem se nedostal k úpravě rámu. Na tom holým rámu mám vplánu vyvařit jakejsi půlměsíc od centrálu dolu až na vzpěru podsedlovky. Tak aby jsem z trubky rámu (jaklu) vytvořil T profil. Myslím že by to mělo fungovat. Jen si udělám šablonu z pozinkového plechu a zkusím, zda půjde vyndat baterka atd. Předpokládám, že se k tomu dostanu tak za měsíc. Pak dám info.
B.
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

vim ze tu nekde mame pokusy s vyztuzenim z UK?
admin
pampalini
Začínám

Příspěvek od pampalini »

Budu taky přehazovat rám, takže uvítám náměty na vyztužení rámu a místa kde to praská...
https://SecreLocal.com - Live Girls Chat - No Selfie - Anonymous Casual Dating - Live Local Dating
mi5
Zlepšuju se

Příspěvek od mi5 »

No docela bych to uvítal taky, též mě čeká rám jinej.
Flash
Všeználek

Příspěvek od Flash »

If you see the flash, it's already too late ! :-D
Radus88
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radus88 »

Odpovědět