Valce + pisty + krouzky + ojnice 850 - PRODANO

Prodám, koupím, dám zadara nebo tak něco
jenik
Site Admin

Valce + pisty + krouzky + ojnice 850 - PRODANO

Příspěvek od jenik »

Pro zajemce kdo by mel zajem si dokraslovat motor bych tu mel nabidku na dily z modelu 4TX
valce 850 s napinakem
pisty s ojnicemi

vse vypada velmi zachovale a je mozno to vyuzit pro toho kdo uvazuje o upgrade na vetsi objem. Jelikoz ja mam uz delsi dobu motor hotov, je to uz pro me zbytecny si to nechavat. Teoreticky se to da vyuzit prave na 3LD motor, ale ja jsem to nezkousel. Teoreticke moznosti jsou dve - 1. dat 850 valce a pisty, zvetsi se tak objem na cca. 800 nebo 2. to dat vcetne ojnic, ale to by se muselo zmerit, dle meho selskeho rozumu by to ale melo jit :D

Takze kdo ma zajem at mi pripadne nabidne cenu.
Obrázek
zdenekhanz
Začínám

Re: Valce + pisty + krouzky + ojnice 850

Příspěvek od zdenekhanz »

Ahpoj,co by to asi melo stat,ne ze bych to delal hned,ale do budoucna.....vse otazka penez... :)
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

zdenekhanz píše:Ahpoj,co by to asi melo stat,ne ze bych to delal hned,ale do budoucna.....vse otazka penez... :)
1500? to si myslim neni zas tak moc :wink: Mohu pripadne zapujcit, aby si je zajemce nedriv mohl zkouknout nejakym mechanikem, ze jsou v poradku :wink: . Ja si myslim ze jsou a prohlizel je i kamos co dela auta.
zdenekhanz
Začínám

Ahoj,no cena je super,ale kdyz bude moznost chvili pockat...urcite si je vezmu....nejdriv musim udelat koupelnu a kuchyn :( je to prej potreba nebo co.....ty zensky sou nejaky divny...... :D ja sem z Podolanky smer brandys n/L,asi to znas a tak bych se zajel na ne treba podivat...zatim
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

zdenekhanz píše:Ahoj,no cena je super,ale kdyz bude moznost chvili pockat...urcite si je vezmu....nejdriv musim udelat koupelnu a kuchyn :( je to prej potreba nebo co.....ty zensky sou nejaky divny...... :D ja sem z Podolanky smer brandys n/L,asi to znas a tak bych se zajel na ne treba podivat...zatim
OK, dej pak vedet :) . Z Brandysa to mas tak 20min :wink:
zdenekhanz
Začínám

Ahoj,tak ty valce a pisty se nedaji pouzit jelikoz je tam jinej zdvih a to nelze vyresit bez vymeny kliky.Do takhle velky upravy samozrejme nejdu.....me bude stacit to puleni kvuli razeni...tak se nezlob a nabizej dal....diky Zdenek
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

zdenekhanz píše:Ahoj,tak ty valce a pisty se nedaji pouzit jelikoz je tam jinej zdvih a to nelze vyresit bez vymeny kliky.Do takhle velky upravy samozrejme nejdu.....me bude stacit to puleni kvuli razeni...tak se nezlob a nabizej dal....diky Zdenek
Tak to te musim zklamat, ale ten clovek co ti tohle rekl, nema pravdu... sice to ma jiny zdvih, ale na upravu na 800ccm to funguje :) , das totiz tyhle pisty a valce :)

Jinak trochu vice informaci je napriklad zde:
http://www.xtz750.com/index.php/super-t ... 800#p23012
http://www.xtz750.com/index.php/super-t ... =800#p8264

detaily:
850 piston:
little end bearing dia, 19.88mm
center of bearing to crown, 27.16mm
skirt height, 4.5mm
gudgeon pin offset, 1mm
piston dia, 89.42mm
engine, 89.5x67.5 mm (bore x stroke) 849.3cc

750 piston:
little end bearing dia, 19.88mm
center of bearing to crown, not sure.....
skirt height, 4.7mm
gudgeon pin offset, 1mm
piston dia, 86.92mm
engine, 87x63mm (bore x stroke) 749.1cc

if you re-bore a 750 barrels to take the 850 pistons you would get a theoretical 792.8cc engine however this doesn't take into account the skirt or crown height!....i don't think you could safely take the 750 barrels up to the 89.5mm diameter you need (think the OEM liner is only 3mm and you would need to remove +1.25mm of that) especially when manufactures normal wear limit on these engines is about 0.1mm over OEM only!
zdenek
Začínám

Příspěvek od zdenek »

Jsou ještě tyhle válce a písty? Mám zájem. Platí stále ta cena? Díky za odpověď. Zdenek.
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

zdenek píše:Jsou ještě tyhle válce a písty? Mám zájem. Platí stále ta cena? Díky za odpověď. Zdenek.
JJ, plati, jsou k mani, ale jak pisu, osobne jsem "upgrade" nezkousel.
zdenekhanz
Začínám

Nikdo mi nic nerikal,ale ve zdvihu je rozdil 4,5 mm,tak jak ten pist dostanu tam co ma bejt? :) jak sou dlouhy ojnice 750 a 850 a co valce-celkova delka? :) Delam motory do aut,je to stejny,musis dodrzet urcity rozmery......asi se pletu... :D
shantis
Dobrovolný přispěvatel 2022
Dobrovolný přispěvatel 2022
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shantis »

zatim mne tahle problematika mijela, ale jak jste to tu rozdebatovali, tak to cloveku zacne vrtat v hlave... :wink:

kdyz se nad tim jako laik zamyslim, a vezmu-li v uvahu, ze pisty sednou na puvodni ojnice, valce pasujou na kartery atd. atd. bla bla bla (coz ma asi jenik ozkouseny), tak proc by to nemelo jit :?: jeste teda zalezi, jak jsou vysoky ty valce oproti s10 - potom by se zmenila komprese (a snad se pisty nepotkaji s ventily :D ). dalsi vec asi je, jestli se ten zvyseny obsah staci vcas a dostatecne nakrmit / vycistit (coz asi problem nebude) a jak se na tu zmenu kubatury budou tvarit loziska na klice :?

jestli melu ho*na, tak sorry a opravte me, diky - ale jsem pouze laik :lol:
zdenek
Začínám

Příspěvek od zdenek »

Jeníku, beru ty válce a písty, jak se domluvíma? Pošleš mi je třeba dobírkou na adresu? Nebo dej vědět jak. Zatím díky Zdenek. :D
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

zdenek píše:Jeníku, beru ty válce a písty, jak se domluvíma? Pošleš mi je třeba dobírkou na adresu? Nebo dej vědět jak. Zatím díky Zdenek. :D
OK, domluvime se pres SZ.
Malý Venoušek
Vím čím dál tím víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Malý Venoušek »

Nemáš-te, neprodáš-te tohle kolo?

Obrázek

Pro ty co nevědí je to kolo u alternátoru.....
Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat ...
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

Malý Venoušek píše:Nemáš-te, neprodáš-te tohle kolo?

Obrázek

Pro ty co nevědí je to kolo u alternátoru.....
Myslis na 3LD?
Odpovědět