Co chystate za udrzbu na motorce pres zimu? 2008/2009

Vo cem? Vo čemkoliv, připomínky, podněty..

Moderátoři: Malý Venoušek, Fox13

jenik
Site Admin

Co chystate za udrzbu na motorce pres zimu? 2008/2009

Příspěvek od jenik »

Co chystate za udrzbu/zmeny na motorce pres zimu?

Nooo ja zatim mam v planu toto:
Umyti motorky - zas tak moc to prehanet nebudu, jen proste ten nejhorsi bordel :lol: - temer hotovo
Vycisteni retezu pomoci KETTENMAXu - retez neni zas tak spinavy, takze rusim pro zimu
Vymena prepakovani za nove nerezove - hotovo! Jen nutne dokoupeni krytu spodniho loziska - 3LD-22189-00
Rozebrani centralu a jeho promazani - hotovo! Vycisteni, promazani, kompletni vymena vsech gufer a loziska na centralu
Vymena standartnich brzdovych hadicek za pancerove - hotovo!
Instalace automatickeho rozsviceni svetel - hotovo!
Presunuti olejove nadrzky na motor jako u TDM900 - hotovo!
Presunuti ovladani sytice na levy ovladac jeko R1 - hotovo!
Zmena ovladani nastaveni volnovehu a prodlouzeni - hotovo!
Zakoupeni a instalace drzaku kufru - hotovo!
Vymena vyfukoveho mezikusu za novy s delkou 30cm a zmatneni ladaku - hotovo!
Konecne dokonceni OIL-CONTROL-LEVEL-CHECK sroubu - dily mam uz par mesicu, ale nejak nebyl cas - bude jich snad par kusu i pro ostatní - z duvodu nedostatku casu pozdrzeno na cas kdy nekdo pomuze :wink:
Presun olejoveho cidla na jiné místo - hotovo!
Vyvedeni serizovani volnobehu na pristupnejsi misto - hotovo!
Vymena leveho svetla(bylo natuknute od kaminku) - hotovo!

Uffff neprehanim to nahodou??? :-))))) A kdo říká ze to vsechno zvladnu? Jsem taky linej clovek.
Ale hlavne nejdriv musim slozit motor XT600Z@XT620Z kde delam generalku - loziska, klika, pist(WISECO)… hotovo!
supertenere
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Re: Co chystate za udrzbu na motorce pres zimu?

Příspěvek od supertenere »

:D no vidim ze mas co robit ... tak rychlo do prace :D Ja mam masinu v podstate stale v udrzbe lebo sa v nej sustavne vrtam ale musim doladit asik toto :
- osadit sklicka na merace teplomer a bateria (pisal som o tom v cekcii o meraci) - hotovo ! :mrgreen:
- blbne mi hydraulicka spojka tak to tam musim precmuchat v com je problem - hotovo ! :mrgreen:
- prehodit prednu pneumatiku opacne (aby sa rovnako zjazdila) - hotovo ! :mrgreen:
- rozobrat a komplet vycistit karbece - hotovo ! :mrgreen:
- dorobit maznicu na horny aj dolny cap centralu - hotovo ! (poviem vam, ze prevrtat plást guloveho loziska nie je bohvie co ale podarilo sa) :mrgreen:
- zlepsit privod cerstveho vzduchu na regler (prieduchy bocna kapotaz) - hotovo ! :mrgreen:
- prevarit praskliny na bocnom kryte vyfuku pri pravej nohe a nastriekat - hotovo ! :mrgreen:
- vymenit original CDI za novu programovatelnu - hotovo ! :mrgreen:
- skontrolovat novy olej v akom je stave po vybruse po cca 900km - hotovo ! (olej akoby som ho tam prave nalial a ubytok = 0) :mrgreen:
- namastit sek. retaz - hotovo ! :mrgreen:
- celkovo opticky skontrolovat masinu ci niekde nieco neslzi , ci je vsetko OK - vsetko OK! - hotovo ! :mrgreen:
- namontovat U stabilizator prednych vidlic pod predny blatnik - hotovo ! :mrgreen:
- dorobit elektroinstalaciu pri baterke (niektore spoje napriamo, nove ocka, poistk. puzdra) - hotovo ! :mrgreen:
- double vyfuky nerez vcetne zvodov
- oprava nadrze (vyliatie epoxidovou farbou) - hotovo ! :mrgreen:
- vymenit puzdra, gufera a olej v prednych tlmicoch - hotovo ! :mrgreen:
- vymenit loziska a gufero v naboji predneho kolesa - hotovo ! :mrgreen:
- vymenit loziska, gufera v naboji zadneho kolesa - hotovo ! :mrgreen:
- vymenit riditka za nove cross GOLD - hotovo ! :mrgreen:
- vyskusat,vyrobit,doladit a nainstalovat ak to bude OK ten POWER ENERGY na CDI+inducka bola pri startovani stale dobra iskra - prvy test zlyhal :(
- nachystat Dinojet+KN filtre+druhy karbec (na test na motorovu brzdu) - hotovo ! :mrgreen:
- vyrobit TUNNING kryt prasiatka zadnej brzdy
- vymenit vsetky kotuce za vejarovite + predne zvacsene na 300mm + nadstavce nerez na prasiatka - hotovo ! :mrgreen:
- vymenit v rozete lozisko + gufero + spacer - hotovo ! :mrgreen:
- vymenit platnicky v zad. brzde - hotovo ! :mrgreen:
- vyfiltrovat napatie na CONTROL MODULE (sondy) - hotovo ! :mrgreen:
- vymenit loziska v krcku riadenia - hotovo ! :mrgreen:
- vymenit spojkove lamely - hotovo ! :mrgreen:
- vymenit difuzory a ihly v oboch karbecoch - hotovo ! :mrgreen:
- vycistit a namastit nahon tachometra - hotovo ! :mrgreen:
- vycistit a premazat mechanizmus nastavovania svetiel - hotovo ! :mrgreen:
- vymenit sviecky za iridiove - hotovo ! :mrgreen:
Naposledy upravil(a) supertenere dne ned čer 07, 2009 11:00 pm, celkem upraveno 31 x.
admin. , http://www.supertenere.sk , COBRA TEAM SuperTénéré , Myjava , Slovensko , mail@supertenere.sk
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

- mám uz vyrezane sklicka na merac baterie a teplomer tak ich musim osadit (pisal som o tom v cekcii o meraci)
- dorobit maznicu na horny cap centralu

tak to mi teda prosim vysvetli... tyhle 2. Diky
supertenere
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

:wink: No takze takto :
Display mreca baterie tak isto aj teplomer z hodinami mam na tom ciernom plaste okolo pristrojovky a oba displeje su zo spodu toho plastu (jeden na pavej strane a druhy na lavej) takze tam mam vlastne odskok a ked prsi alebo umyvam moto tak mi tam stoji voda. Sice to nevadi lebo je to vodotesne ale blbo to vizera ked ked je to take zapustene a nema to vrchne krytie. Preto tam chcem dat tie sklicka aby to bolo zarovno toho cierneho plastu a voda pekne stekala prec . Zatial to vizera takto bez tych vrchnych sklicok :
Obrázek
A co sa tyka tej maznice ... central je hore pod sedankou uchyteny jednym capom a vobec tu nie je maznica. Tak chcem proste navrtat central smerom k tomu capu a nasrobovat tam maznicu lebo ked to chces premazat musis odpojit hore central a to je dost blba robota. takto to bude tak ako dole ... proste nasadis maznicu a ides :D :wink: . Ked to budem mat hotovo urcite bude foto :mrgreen:
admin. , http://www.supertenere.sk , COBRA TEAM SuperTénéré , Myjava , Slovensko , mail@supertenere.sk
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

Tu maznici nahoru si tam asi taky dopisu, stejne to budu ted v zime rozebirat :P
otik3ld
Už něco vím

Příspěvek od otik3ld »

Ja by som chcel vymeniť guferá na ventyloch , v predných tlničoch, nový retazoví kit, nové pneu, kontrolka mazania a dobíjania. Centrálny stojan. :D :D :D
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

otik3ld píše:Ja by som chcel vymeniť guferá na ventyloch , v predných tlničoch, nový retazoví kit, nové pneu, kontrolka mazania a dobíjania. Centrálny stojan. :D :D :D
Ten centralni stojan si budes vyrabet? Pokud ano, zajimalo by me jak to udelas s pruzinou, ja jsem totiz zadnou dobrou nesehnal :shock:
Piwell
Už něco vím
Bydliště: Cerhovice - Hořovicko, okr. Beroun, západní část středních Čech :-)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piwell »

Doma je mi to jedno, mám hydraulickej zvedák, ale na cestách se absence centrálu projevuje například takto:

Obrázek

A to v tom lepším případě ... tohle bylo v Bavorským Národním Parku. Naštěstí bavorští dřevorubci myslí na motorkáře, kteří nemají na svých strojích centrál - hned první pařez perfektně "pasoval" :D :lol:
No prostě boží SuperTénérka :-)
otik3ld
Už něco vím

Příspěvek od otik3ld »

Tú pružinu musím spraviť tak, že bude jedna menšie vsunutá do näčšej a to z toho dôvodu keby jedna praskla aby tá druhá stojan ešte podržala. Mám to premyslené a pružiny kúpim v železiarstve. Bude to Ok .
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

otik3ld píše:Tú pružinu musím spraviť tak, že bude jedna menšie vsunutá do näčšej a to z toho dôvodu keby jedna praskla aby tá druhá stojan ešte podržala. Mám to premyslené a pružiny kúpim v železiarstve. Bude to Ok .
Tak az tu idealni dvojpruzinu sezenes a bude se ti stojanek dobre vracet, kup mi je taky :wink: U nas v CZ jsem na totiz tyto 2 idealni pruziny nenarazil. :roll:
otik3ld
Už něco vím

Příspěvek od otik3ld »

Ok určite sa ozvem.
supertenere
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

:arrow: ... aj takto moze vizerat zimna udrzba :D :o :shock: :lol: :roll: :wink: :P :mrgreen:
Obrázek
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

Takze uz aspon neco mam hotovo :)
XT600Z jezdi - uz mam najeto 18km po totalni GO!
a muzu dodelat S10, kde jsem s upravami nekde za pulkou :)
supertenere
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

:| ja som s tym este ani nezacal bo akosik stale nemam cas a to sa mi zoznam predlzil o raz tolko veci ako som poisal vyssie. Hmmm , uz ma svrbia ruky co sa chcem do toho pustit tak dufam ze sa mi coskloro najde cas to zacat :wink:
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

supertenere píše::| ja som s tym este ani nezacal bo akosik stale nemam cas a to sa mi zoznam predlzil o raz tolko veci ako som poisal vyssie. Hmmm , uz ma svrbia ruky co sa chcem do toho pustit tak dufam ze sa mi coskloro najde cas to zacat :wink:
Prehanej, napis to do seznamu :)
Odpovědět