Schema elektriky?
Moderátoři: Malý Venoušek, Fox13
Schema elektriky?
http://www.tenere.de/tenere/xtz750_schaltplan.zip
Budete to k necemu? Chce to mit program na otevreni priloh http://inkscape.org/
Budete to k necemu? Chce to mit program na otevreni priloh http://inkscape.org/
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné
, ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
admin
- shantis
- Dobrovolný přispěvatel 2022

- Kontaktovat uživatele:
Re: Schema elektriky?
ten .svg soubor jde prohlizet napr. v Google Chrome 
a je to na neco?shantis píše:ten .svg soubor jde prohlizet napr. v Google Chrome
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera
admin
, ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
admin
- shantis

- Kontaktovat uživatele:
pokud se potrebujes rejpat v eletrice z duvodu reseni problemu nebo neco novyho pribastlit, tak asi jo.
Shantis, ty nějak děláš do elektriky??
Protože mi to prd dobíjí, potřeboval bych vědět, kde nejjednoduššeji
přerušit drát na podsvícení přístrojovky. Udělal bych si tam spojení,
protože ho stejně z 99% času nepotřebuju.....
Dík,
maty
Dík,
maty
vyřazením pár 2W žárovek toho moc nezjískáš spíš je potřeba zjistit, proč to mizerně dobíjí....měřil jsi to?? kolik ti dává na vonoběh a při zvýšených otáčkách?? bez ohledu na to že pokud to blbě dobíjí budeš mít problém s baterií, startováním, atd., takže jak jsem psal odpojením pár žárovek nevyřešíš tvůj problém....jesli to chceš probrat, klidně zavolejMati píše:Shantis, ty nějak děláš do elektriky??
Dík,
maty
-
bonnyes
- Vím čím dál tím víc
- Kontaktovat uživatele:
Maty, to chceš přerušit s ohledem na to, že vyřadíš podsvícení přístrojovky? Možná jsem tě špatně pochopil, ale pokud ano, tak řešit důsledek místo příčiny je na prdel. Zkoušel si proměřit a jít po konektorech? Hodně náchylnej je spoj konektoru na regleru. Taky jsem konektor spálil. Konektor jsem odpreparoval a naletoval na tvrdo. Od té doby svítim naopak i v offu abych ulevil regleru. Jinak sory, že se vměšuji do otázky která patří Shantisovi..Mati píše:Shantis, ty nějak děláš do elektriky??
Dík,
maty
edit: Fox byl rychlejší
- shantis

- Kontaktovat uživatele:
se tady predhanite jak ve fronte na obed
presne tak, vymejslet nejakej work-around je na kosoctverec. Mati, zkus namisto vypojovani zarovek najit pricinu. jak uz kluci zminili (a parkrat se to tu taky resilo), problem dost casto bejva ve vypalenym konektoru k regulatoru. staci jej vymenit a nebo (a to je lepsi) ho vystipat a draty spajet na hulvata. pak stoji za to vyzkouset jinej regulator.
presne tak, vymejslet nejakej work-around je na kosoctverec. Mati, zkus namisto vypojovani zarovek najit pricinu. jak uz kluci zminili (a parkrat se to tu taky resilo), problem dost casto bejva ve vypalenym konektoru k regulatoru. staci jej vymenit a nebo (a to je lepsi) ho vystipat a draty spajet na hulvata. pak stoji za to vyzkouset jinej regulator.
No já to mám celý zmamlaný. Regler mám vepředu za světlama, bez zásuvky,
to by mělo bejt OK. Když je motka studená, dává kolem 13,5V, to je OK.
Jak se ohřeje, dává 12,8V....
Když jezdím bez světel, jezdím klidně 1/2 roku bez toho, aniž bych dobíjel baterku.
Když jedu 30minut se světlama, nenastartuju...
Když jsem jezdil loni jenom vepředu v parkovačkách na supersvítivý diody, vzadu žárovky,
tak jsem jezdil bez dobíjení baterie normálně.
Ale ty diody mi na podzim odešly....vybrace je úplně rozpadly, ale asi je koupim znova +
jsem chtěl odpojit tu přístrojovku, jako zbytečnýho žrouta, za šera a v noci skoro nejezdím.....
jasně, bylo by lepší to dát do kupy, kdybych furt něco nelámal a nemusel opravovat plasty..
Maty
Když jezdím bez světel, jezdím klidně 1/2 roku bez toho, aniž bych dobíjel baterku.
Když jsem jezdil loni jenom vepředu v parkovačkách na supersvítivý diody, vzadu žárovky,
Ale ty diody mi na podzim odešly....vybrace je úplně rozpadly, ale asi je koupim znova +
jsem chtěl odpojit tu přístrojovku, jako zbytečnýho žrouta, za šera a v noci skoro nejezdím.....
jasně, bylo by lepší to dát do kupy, kdybych furt něco nelámal a nemusel opravovat plasty..
Maty
tady je jasné, že to má za tepla problém z dobíjením.....teoreticky by to mohl být velký přechodový odpor, který se po zhřátí ještě zvětší, projdi všechny konektory mezi alternátorem , regulátorem dobíjení a baterkou, jesli některý není hodně zoxidovaný a vypálený (tam zobí velice často).... zároveň by mohl odcházet regulátor dobíjení(opět jakmile se zahřeje tak začne zlobit, chtělo by zkusit jiný)....nejsem moc literárně nadaný abych to správně popsal.......pokud to chceš probrat volej 736703967Mati píše:No já to mám celý zmamlaný. Regler mám vepředu za světlama, bez zásuvky,
Maty