Ahoj,
jak jsem psal v sekci Kurnik nevim, tam mi v Alpách v tom nejblpším místě (jak už to bývá) zhasla motorka. Bylo v posledním stoupání na Grosglockner (12%). Byl jsem plně naložen a ve dvou.Stál jsem tam možná 20min. Myslíte si že vám někdo zastaví a zeptá se jesli nepotřebujete pomoc??? ANI NÁHODOU :!: !!! A že kolem projelo desítky motorek. Tak nějak člověk přijde o iluze, že motoráři jsou jedna parta. Naštěstí vím, že člověk se většinou musí spolehnout jen sám na sebe.
Zamyšlení
Moderátoři: Malý Venoušek, Fox13
Re: Zamyšlení
Tak tak, o iluze jsem přišel po několika osobních zkušenostech už dávno.
Je trapný, když někde stojíš jak trubka s nepojízdnou motorkou a kolem projede mraky motorek, aby ti nakonec zastavilo auto, a řidič se zeptal co potřebuješ...
Když mi někdy loni došel benzín (protože jsem měl kohouty pořeplý obráceně) na profláklý trase Liběchov - Dubá, stál jsem tam jak trubka asi hodinu, než mi zastavil týpek na GS a dovezl mě ty dva km k pumpě a zpátky. Přitom tam projelo snad 100 motorek, některý i několikrát tam a zpátky. A bylo evidentní, co mám za problém, protože jsem tu motorku (s bláhovou představou, že jí k tý pumpě dotlačím) kus strkal. To pak ani nemáš slov.
A přijde mi to, že rok od roku je to horší. Stačí jen mrknout na pitomý zdravení. Před pár lety se ještě zdravilo a blafalo, ale dneska? Chopristi zdravěj, enduráci většinou taky, ale "machři" na supersportech už minimálně.

Je trapný, když někde stojíš jak trubka s nepojízdnou motorkou a kolem projede mraky motorek, aby ti nakonec zastavilo auto, a řidič se zeptal co potřebuješ...
Když mi někdy loni došel benzín (protože jsem měl kohouty pořeplý obráceně) na profláklý trase Liběchov - Dubá, stál jsem tam jak trubka asi hodinu, než mi zastavil týpek na GS a dovezl mě ty dva km k pumpě a zpátky. Přitom tam projelo snad 100 motorek, některý i několikrát tam a zpátky. A bylo evidentní, co mám za problém, protože jsem tu motorku (s bláhovou představou, že jí k tý pumpě dotlačím) kus strkal. To pak ani nemáš slov.
A přijde mi to, že rok od roku je to horší. Stačí jen mrknout na pitomý zdravení. Před pár lety se ještě zdravilo a blafalo, ale dneska? Chopristi zdravěj, enduráci většinou taky, ale "machři" na supersportech už minimálně.
Black YAMAHA XTZ 750 Super Ténéré
vyšší plexi Ermax
leštěné nerezové padáky Grave
leštěné alu díly (šusplech, vidlice, nosič...)
vyhřívané 8st. hefty Oxford
xenonová přídavná světla
RAM Mount držák pro TomTom
řetěz D.I.D. 530 ZVM2
Mitas E07
3x kufr
vyšší plexi Ermax
leštěné nerezové padáky Grave
leštěné alu díly (šusplech, vidlice, nosič...)
vyhřívané 8st. hefty Oxford
xenonová přídavná světla
RAM Mount držák pro TomTom
řetěz D.I.D. 530 ZVM2
Mitas E07
3x kufr
Nerozlišuju jestli má někdo problém s motorkou nebo autem. Vždycky se zeptám. A zdravení je přežitek. Dneska má motorku každej jouda a nevidím důvod zdravit. Jinak je to na benzině nebo někde kde se stojí a kecá.
Tak na zdravení mám stejnej názor. Je plno lidí (a že jich pár znám), kteří mají moto jen z důvodu aby měli dobrou image. Dojedou k nejbližší vyhlášený hospodě a tam se přesvědčuju jaký jsou to super motorkáři, ale to jsem řešit nechtěl ať si každej dělá co chce.mira008 píše:Nerozlišuju jestli má někdo problém s motorkou nebo autem. Vždycky se zeptám. A zdravení je přežitek. Dneska má motorku každej jouda a nevidím důvod zdravit. Jinak je to na benzině nebo někde kde se stojí a kecá.
Zklamalo mě to, když je zjevné že stojíš u prostřed silnice a máš problém a moje 50kilová holka ti pomáhá dotlačit naloženou moto do kopce aspoň ke straně, abys nepřekážel, tak se nikdo neobtěžuje ani přibrzdit.
Kdyz ma nekdo problem s autem a mota se okolo toho auta divny lidi, davam si bacha, jednou jsem totiz byl rad, ze jsem z toho vyvaznul v pohode, takze na plechovkare si davam bacha. Motorkarum zastavuju, naposledy na podzim na D8, kdy CBRo pichlo zadni gumu
Jinak z Rakouska jsem byl docela prekvapen, ze tam cloveka nikdo nepozdravi a pokud ano, neni to Rakusak :mrgreen:
Jinak z Rakouska jsem byl docela prekvapen, ze tam cloveka nikdo nepozdravi a pokud ano, neni to Rakusak :mrgreen:
-
Wiblyz
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
s tim zdravenim je to fakt, endura zdravej dycky, chopristi vetsinou taky bo to nejsou vetsinou zadny hovada, ale machri na supersportech... :roll:
Yamaha TT600S 4LW 1996 in white and blue