Musím uznat, že jsem si myslel že to je hloupost, ale po absolvování musím zhodnotit že to za to stojí. Jako závěrečnou fázi jsem si dal v kamenolomu tzv. hnusáka a to 3x, poprvé jsem skončil metr před koncem (dole jsem se málo rozjel a na dvojku mi to nahoře chcíplo) a pak jsem to dal dvakrát po sobě už "s prstem v nose"
Teď musím ještě vymámit z ostatních co tam semnou byli nějaká fota, případně videa.
Nějaké info:
Dva dny enduro, končí se okolo 16:00 každý den, začíná v 9:30
první den se jezdí v bývalém kamenolomu 10 km od Praha - Radotín, kde se učí jezdit ve stupačkách (správný postoj), motorkový tělocvik (jízda s jednou rukou, jízda na levé stupačce ve stoje pravou nohou a obráceně, atd.), zatáčení v skoro v nulové rychlosti (to je asi to nejtěžší co vůbec je na těchto velkejch kurvách), práce se spojkou
Druhý den se jede do druhého lomu enduro (cca 40km polňačky, lesy, louky), cca 10 km po asfaltu, kde se poté dorazí do lomu, kde se učíte jezdit výjezdy, sjezdy a na závěr, kdo chce onen zmíněný hnusák.. takže až seženu fota, dám to sem.. klidně se ptejte na dotazy, rád odpovím.
Shantis tu má někde tuším video jak to jel ještě s někým
Za mě, dobrá věc. Než se to učit posvém a nahovno delší dobu, také je asi fakt lepší si zaplatit nebo požádat někoho kdo to ovládá ať vysvětli tyto základní věci a pak jen cvičit. Než se to naučit blbě, to se pak těžko odvyká (viz. já)
Motorka, na které jsem toto absolvoval: XT1200Z Super Ténéré
video hnusáka pro představu: