Spotreba

Vo cem? Vo čemkoliv, připomínky, podněty..

Moderátoři: Malý Venoušek, Fox13

Odpovědět
kekoun
Dobrovolný přispěvatel 2022

Re: Spotreba

Příspěvek od kekoun »

madylko píše:Ja jezdim okolo 7 litru porad.pod jsem se jeste nikdy nedostal.tak nevim.karbce a vsechno mam sladeny.ale asi mam tezkou ruku.
:) :hand tak to sme dva ja to samy u mne je to blbej styl jizdy !minule mne nas.... kamos s TDM tak jsem ho potrestal z krizovatky , vepredu byla, jen na zkousku 17 kolecko ale na jednotku vybehla na skoro 80 ale otacky videt nebyly , ty zmizely. Pak bude tech 7 litru jeste v normĕ. :chuckle
madylko

Příspěvek od madylko »

Páni kolegové,tady můj postřeh o spotřebě a žádost o radu:
Včera jsem se vrátil z motodovolené (Německo,Rakousko,Itálie) motorka naložená jen dvěma bočními kufry.něaký trika trenky boty a tak....takže zátěž standartní.má spotřeba v nížinách 7,5-8 litrů /100km Při výjezdech do vyšších nadmořských výšek se spotřeba zvyšovala až na 10l /100km. nejvíc brala při průjezdech v passech např. Stelvio,Tonale atd...až 10,5l /100km. to už mi přijde trochu dost né? Od 1500metrů nad mořem začala kuckat a škytat jako prase.čím výš jsem byl tím to bylo horší.klucí co jeli za mnou mi říkali že i dost hulí,a pálí je z toho kouře oči.Karbce jsem na jaře repasoval: nové jehly,komíny,sytičové jehly o-kroužky atd...samozřejmě seřízení hladin a synchro podtlaků.vyměnil jsem i vzduchové filtry a svíčky.moji kolegové jeli také na motorkách s karburátory a žádné problémy neměli a spotřebu měli do 5,5l /100km pořád.at jeli ve vyšších či nižších nadmořských výškách.sice jsem byl s jedinou dvouválcovou motorkou ale i tak.Objednal jsem si tedy nové karburátory tady na foru,a chci ještě vyzkoušet origo výfuk páč tam mám ladák ARROW.nic jiného mě už nenapadá.Jestli toto nepomuže tak půjde asi z domu.
budu rád za vaše postřehy a názory na tuto věc.
Díky. Venca Madýlko
predy24
Zlepšuju se

Příspěvek od predy24 »

tlaky vo valcoch a kruzky si kukal ?
madylko

Příspěvek od madylko »

predy24 píše:tlaky vo valcoch a kruzky si kukal ?
kdyby byly spatny tlaky tak preci nepojede tak dobre.v nizine jela jak z praku.... :rock a kdyby byly v prdeli krouzky tak bere olej jako svina.a me se od vymeny do vymeny nestrati zadnej olej.
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

madylko píše:Páni kolegové,tady můj postřeh o spotřebě a žádost o radu:
Včera jsem se vrátil z motodovolené (Německo,Rakousko,Itálie) motorka naložená jen dvěma bočními kufry.něaký trika trenky boty a tak....takže zátěž standartní.má spotřeba v nížinách 7,5-8 litrů /100km Při výjezdech do vyšších nadmořských výšek se spotřeba zvyšovala až na 10l /100km. nejvíc brala při průjezdech v passech např. Stelvio,Tonale atd...až 10,5l /100km. to už mi přijde trochu dost né? Od 1500metrů nad mořem začala kuckat a škytat jako prase.čím výš jsem byl tím to bylo horší.klucí co jeli za mnou mi říkali že i dost hulí,a pálí je z toho kouře oči.Karbce jsem na jaře repasoval: nové jehly,komíny,sytičové jehly o-kroužky atd...samozřejmě seřízení hladin a synchro podtlaků.vyměnil jsem i vzduchové filtry a svíčky.moji kolegové jeli také na motorkách s karburátory a žádné problémy neměli a spotřebu měli do 5,5l /100km pořád.at jeli ve vyšších či nižších nadmořských výškách.sice jsem byl s jedinou dvouválcovou motorkou ale i tak.Objednal jsem si tedy nové karburátory tady na foru,a chci ještě vyzkoušet origo výfuk páč tam mám ladák ARROW.nic jiného mě už nenapadá.Jestli toto nepomuže tak půjde asi z domu.
budu rád za vaše postřehy a názory na tuto věc.
Díky. Venca Madýlko
co si pamatuji, tak Mototraveler rikal, ze ve vyssich nadmorskych se musi davat mensi trysky :mrk
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné :), ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
Fox13
Všeználek

Příspěvek od Fox13 »

Nadmořská výška je problem nad 4000m.n.m.(teorie tak vysoko jsem zs ST nebyl). Do nějakých 3000m.n.m. mě to jelo docela v pohodě, samozřejmě úbytek výkonu je znát a hůř se sbírá z volnoběhu, ale žádný velký problém. Mě se motala spotřeba mezi 6,3 - 10l.
Podle mě je tvá vysoká spotřeba souhra několika faktorů.
1. naložená ST z kuframa má aerodinamiku jak krychle. Do rychlostí +- 100km/h to není ještě tak markantní ve 120-140 už je to sakra znát + případný protivítr a máš spotředu jak ZIL.
2. nastavení karbců
3. kondice karbců. Ano ďál jsi nějakou základní opravu, ale jak už se potvrdilo u několika z nás, dost často to nikam nevede, nebo je to jen na několik tis. km. Jehly, komínky , sytičové jehly jsou jen dočasné řešení. Podle mě jsou u takhle starých karbců opotřebené šoupata a jejich uložení.
madylko

Příspěvek od madylko »

Fox13 píše:Nadmořská výška je problem nad 4000m.n.m.(teorie tak vysoko jsem zs ST nebyl). Do nějakých 3000m.n.m. mě to jelo docela v pohodě, samozřejmě úbytek výkonu je znát a hůř se sbírá z volnoběhu, ale žádný velký problém. Mě se motala spotřeba mezi 6,3 - 10l.
Podle mě je tvá vysoká spotřeba souhra několika faktorů.
1. naložená ST z kuframa má aerodinamiku jak krychle. Do rychlostí +- 100km/h to není ještě tak markantní ve 120-140 už je to sakra znát + případný protivítr a máš spotředu jak ZIL.
2. nastavení karbců
3. kondice karbců. Ano ďál jsi nějakou základní opravu, ale jak už se potvrdilo u několika z nás, dost často to nikam nevede, nebo je to jen na několik tis. km. Jehly, komínky , sytičové jehly jsou jen dočasné řešení. Podle mě jsou u takhle starých karbců opotřebené šoupata a jejich uložení.
Díky kámo.tohle mi přijde jako nejrozumější vysvětlení.měnit při jízdě do kopců trysky v karbcích mi přijde dost zdlouhavé a obtížné,kort když chčije a tak....a když pak sjedu zase dolu tak přetryskovat?to né...měl jsem na mysli něaké optimální řešení těchto problémů.
shantis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shantis »

k Foxovo 3. bodu - taky jsem daval novy jehly+kominy a po 7.000km mi za Uzbekistanem zacala delat to samy co Madylkovi. netahla, hulila, zrala (v BY cestou tam 5,5-6l/100, cestou zpatky 9l/10, stejnej rezim jizdy). v Kyrgosi nad cca 2.500m.n.m. bylo mozny ject jenom mezi 2.500 a 4.500 ot/min, jinak netahla prip. v nizsich otackach chcipala. koupil jsem novy karbce a lita jak splasena za 6l/100 kdyz ji davam za usi.
kdyz jsem otevrel jeden z puvodnich karbcu, jehla mela peknou drazku od soupatka a komin vydrenej do ovalu (az to budu mit oboji venku, zkusim to nafotit). jednak to nejspis bylo celkovym opotrebenim karbcu (holt 25 let stara technika) a mozna i chybnym dilem od Keda. kdo vi... nicmene soupatko ma vuli a to muze bejt zdroj veskerejch problemu.

takze Venco, az prijdou karbce, hod je tam a jezdi. myslim, ze budes spokojenej jak vykonem, tak spotrebou :yes a zadny vyhrozovani, ze pujde z domu :muscle :D
madylko

Příspěvek od madylko »

shantis píše:k Foxovo 3. bodu - taky jsem daval novy jehly+kominy a po 7.000km mi za Uzbekistanem zacala delat to samy co Madylkovi. netahla, hulila, zrala (v BY cestou tam 5,5-6l/100, cestou zpatky 9l/10, stejnej rezim jizdy). v Kyrgosi nad cca 2.500m.n.m. bylo mozny ject jenom mezi 2.500 a 4.500 ot/min, jinak netahla prip. v nizsich otackach chcipala. koupil jsem novy karbce a lita jak splasena za 6l/100 kdyz ji davam za usi.
kdyz jsem otevrel jeden z puvodnich karbcu, jehla mela peknou drazku od soupatka a komin vydrenej do ovalu (az to budu mit oboji venku, zkusim to nafotit). jednak to nejspis bylo celkovym opotrebenim karbcu (holt 25 let stara technika) a mozna i chybnym dilem od Keda. kdo vi... nicmene soupatko ma vuli a to muze bejt zdroj veskerejch problemu.

takze Venco, az prijdou karbce, hod je tam a jezdi. myslim, ze budes spokojenej jak vykonem, tak spotrebou :yes a zadny vyhrozovani, ze pujde z domu :muscle :D
Dobrá tedy Franto :rock na karbce jsem už odeslal penízky,a mám už rozjednanej origo vejfuk.jen mě sere že u nás to prostě nejsem schopnej odzkoušet.dostanu se tu do max výšky 1000-1100m/n/m a tam ještě nepoznám nic.uvidíme příští rok zase na dovolené.každopádně mě to v těch kopcích dost rozhodilo.čekal jsem to trochu lepší.cukatura a poprdávání jako prase.měl jsem pocit že to bude její poslední dovča.ale šanci ještě má holka moje Tenerovitá.....
madylko

Příspěvek od madylko »

Vcera jsem byl prubnout origo vejfuk kterej jsem koupil od Jury s domenim ze spotreba trochu klesne,a ono hovno.stale se drzim na 7,5l na 100km.takze velke zklamani s origo vejfukem.uz me jen napada shodit jehly o jednu drazku,nebo pockat az dorazej novy karbce a plesknout je tam.kazdopadne uz me to pekne sere.takze doufam ze ty karbce budou moje zachrana.
peto
Zlepšuju se

Příspěvek od peto »

Zajima ma to tiež lebo som dal 200€ do GO karbecov z keda a spotreba furt okolo 8-9 litrov čo je o liter menej... je pravda že nejazdím nejak extra dlhé trasy a sem tam terén ale aj tak sa mi to nelubi takže už s ohladom na to že som tam vrazil tolke peniaze, neviem, či kupiť druhe a hentie niekde predať. Holt 200€ nenájdem doma pod vankušom :/
shantis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shantis »

Venco, jeste pockej na karbce, verim, ze pomuzou.
ja v tech starejch mel hrozny vule, hlavne u soupatek, takze se rychle opotrebovaly jehly a kominy a zralo to jak krava. po vymene karbecu - no problem :yes
madylko

Příspěvek od madylko »

shantis píše:Venco, jeste pockej na karbce, verim, ze pomuzou.
ja v tech starejch mel hrozny vule, hlavne u soupatek, takze se rychle opotrebovaly jehly a kominy a zralo to jak krava. po vymene karbecu - no problem :yes
Fando,uz jsem z toho nasranej :head sypu do ni penez jako krava,a furt zadny vysledek.spotreba jak u zila,a to stoji taky penez jak sracek. :cash cekal jsem ze ten vyfuk alespon o pul litru snizi spotrebu,a ono ejhle to same hovno jako predtim.karburatory snad budou do konce mesice tak je tam zkusim jeste plesknout a vyzkouset ji :jedu1 Repase karbcu jsem tedy delal uplne zbytecne :think je to proste bohaty jako krava a benzin mi tam tece jak do kanalu.vcera jsem menil i svicky,pac jsem ji ulil a uz nechytla,a ty jsou cerny jak uhli. :chuckle
kluci co jeli za mnou tak rikaj ze je z tech mejch vyfukovejch plynu palej oci jako krava. :puke
epidem
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od epidem »

pust jehly o zářez níž, u mě to dělá přes litr spotřeby :(
mamlin
Zlepšuju se

Příspěvek od mamlin »

Jehly dolu a uvidis zlepseni.)
Odpovědět