Ulouplý blok motoru

Vo cem? Vo čemkoliv, připomínky, podněty..

Moderátoři: Malý Venoušek, Fox13

Odpovědět
bonnyes
Vím čím dál tím víc
Kontaktovat uživatele:

Ulouplý blok motoru

Příspěvek od bonnyes »

Kluci, musim Vás poprosit o názor a radu. Praskl rozvoďák na ženy Meganu. Odsralo to několik ventilů, ale nic tak zásadního. Protože jsem věčně po střechách tak nemám čas to udělat sám. No každopádně jsem to nechal udělat známému, který má servis a dokud dělal on rukama, tak to bylo vše v poho. Opravu dělal jeho zaměstnanec a pěkně to ojebal. Žena si vyzvedla auto a od začátku divne chrastění. No do hajzlu co se nepovedlo. Poslal jsem jí zpět ať se na to opět kouknou. Že prý neutáhli palivovou trupku. Přijedu z práce, nastartuju a furt. No to už si dělaj prdel..
Odstrojil jsem plasty abych se dostal na rozvody a nepřestal jsem pičovat.
- u rozvodového řemenu se v plastech motala nějaká M6 která zřejmě byla zbytečná
- šroub kterým se napíná kladka ohnul plech který drhnul o kladku ( po napnutí a utažení kladky se má povolit)
- novej řemen z boku oškubanej, no to mě poser proč ta kladka je vyosená, vole tam není šroub!
- šroub který drží vodící kladku má mít závit v nálitku bloku, bohužel tam není ani šroub, ani nálitek se závitem, prostě kousek bloku uštíplej

Není tam přístup, je to ze zadu od parohů, sotva tam dostanu ruku. Zkoušel jsem chytnout 8 šroub a toho závitu tam zůstala menší půlka. Závit netáhne. Zkoušel jsem vymyslet nějakou byfikundaci, ale pokusy selhaly. Jasný, vyhoď motor a nechat to někoho navařit, vyříznout závit, ale jakou máte zkušenost s lepením kovů ?
Napadá mě tam nalepit šteft a spoléhat na to, že to utáhne. Šroub je namáhaný na tah. Pokud ale vyskočí, tak se zamotá do rozvodů. No jsem z toho nasranej. Nahazuju fotku, lépe vyfotit nelze. Díky za inspiraci a sory že sem pletu nějakého Renaulta ale jsem už zoufalej. Kurva jak ten mechanik může na kladce přehlédnout to že jí není do čeho našroubovat! Láďa

Obrázek
Fox13
Všeználek

Re: Ulouplý blok motoru

Příspěvek od Fox13 »

zavolej mi a proberem to, ale nějaý lepení to asi nevyřeší
Vejr
Vím čím dál tím víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vejr »

co je to za motor ? dva rencky na díly mám na dvoře. Každopádně tohle není na lepení. To je spíš na vyndání motoru a naletování šteftu
bonnyes
Vím čím dál tím víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bonnyes »

Radku, nestíhal jsem v klidu zavolat, ale rád si poslechnu radu.
Vejre, díky za nabídku. Nechci se pořád smířit s tím, že kvůli jednomu závitu budu měnit motor. Je to 1,9 dTi rok 2000. Teď tak nějak koukám na stejné ojetiny a zírám že už jsou za pár šlupek. Je to 6 let co jsem za něj dával ještě ranec :wring Rendl je relativně v cajku a nechce se mi ho pohřbít kvůli takové pi..ně. Uvidíme co máš na dvoře. Zatím díky
Vejr
Vím čím dál tím víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vejr »

hmm tak proto mi to bylo povědomý, já mám 1,9dCi 2001 a chystám se ho dát dohromady. Na rozebrání jsou 2 benzíny
bonnyes
Vím čím dál tím víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bonnyes »

Vejr píše:hmm tak proto mi to bylo povědomý, já mám 1,9dCi 2001 a chystám se ho dát dohromady. Na rozebrání jsou 2 benzíny
Dobrý, díky.. psal si návod na rozvody na renaulťácké fórum. Už jsem z toho čerpal při hledání toho drnčení :yes
Vejr
Vím čím dál tím víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vejr »

jo to jsem byl já. Mě to překvapuje protože když se moc našponuje řemen tak kvílí a dělá blbý zvuky. Ale dotáhnout to tak ab prasknul nálitek ?? Spíš jestli to neprasklo při tom předchozím přeskočení rozvodů.
Odpovědět