kovany pist-prox
kovany pist-prox
ahoj,mate někdo zkušenost z kovanym pistem.Jde motor lepe do otaček?
Re: kovany pist-prox
Zkusenosti jsou, ale zalezi jakou kompresi zvolis?tibor1266 píše:ahoj,mate někdo zkušenost z kovanym pistem.Jde motor lepe do otaček?
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné
, ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
admin
takže uprava komprese je nuta?jinak byto bylo asi bez vysledku,tim padem bude motor asi vice trpět.Oklik se zmeši životnost mtoru asi budeš vědět?
Říká se, že kovaný písty jsou tvrdší, tím pádem se víc dře válec.
teoretickymira008 píše:Říká se, že kovaný písty jsou tvrdší, tím pádem se víc dře válec.
K jedinému dotyku pístu a válce dochází v horní úvrati kdy si píst lehce klepne o stěnu válce. A to myslím jen u centrických klikových mechanismů, většina motorů má klikový mechanismus excentrický. Pokud dochází ke tření válce a pístu, tak už zadíráš motor.mira008 píše:Říká se, že kovaný písty jsou tvrdší, tím pádem se víc dře válec.
K tématu:
Teoreticky by se měl motor vytáčet lépe, pač kované písty budou pevnější a při stejné velikosti jako původní lehčí. V praxi to dost možná ale nepoznáš, pač neuvádíš do pohybu jen písty, ale celý klikový mechanismus, který je daleko těžší než písty samotné. Navíc pokud bude hmotnost nových pístů o hodně jiná než hmotnost původních, tak riskuješ poškození motoru, vývažky na klice a vyvažovací hřídel počítá s původní hmotností.
Tohle byla teorie, praxe ukazuje, že ty motory fungují ikdyž v nich vyměníš půlku věcí za díly z jiného modelu, viz. Jeník
Pockej u "babci" alias XT600Z jsem mel jen WISECO pistjura píše:K jedinému dotyku pístu a válce dochází v horní úvrati kdy si píst lehce klepne o stěnu válce. A to myslím jen u centrických klikových mechanismů, většina motorů má klikový mechanismus excentrický. Pokud dochází ke tření válce a pístu, tak už zadíráš motor.mira008 píše:Říká se, že kovaný písty jsou tvrdší, tím pádem se víc dře válec.
K tématu:
Teoreticky by se měl motor vytáčet lépe, pač kované písty budou pevnější a při stejné velikosti jako původní lehčí. V praxi to dost možná ale nepoznáš, pač neuvádíš do pohybu jen písty, ale celý klikový mechanismus, který je daleko těžší než písty samotné. Navíc pokud bude hmotnost nových pístů o hodně jiná než hmotnost původních, tak riskuješ poškození motoru, vývažky na klice a vyvažovací hřídel počítá s původní hmotností.
Tohle byla teorie, praxe ukazuje, že ty motory fungují ikdyž v nich vyměníš půlku věcí za díly z jiného modelu, viz. Jeník
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera
admin
, ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
admin
dik všem za odpovědi.