Pak je zajimave, ze budes padat jen a jednu stranuFill píše:Treba aby se pri padu predeslo jejich znizeni,
Na vahu to vliv asi mit nebude, Nebo jeste uspora materialu :-)
Fill
KTM 990 Adventure recenze - náš test
Moderátoři: Malý Venoušek, Fox13
Re: KTM 990 Adventure recenze - náš test
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné
, ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
admin
-
Wiblyz
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
S tou kratsi packou z duvodu ochrany pred ulomenim bych to chapal u spojkovy packy, brzdy mas porad dve. Jendo merili jste pri tom testu spotrebu, pokud jo, tak jaka je spotreba pri normalnim stylu jizdy? Ja nasel spotrebu i 8l, ale to bude nejspis ciste teren.
Yamaha TT600S 4LW 1996 in white and blue
spotřebu u endur vůbec neřešit. nevím co s tím všici mají. záleží na miliardě faktorech. gumy, jak za to taháš, karbec, stříkačka, teplota vzduchu, naladěný karburátor, tryska, off, on, vedvou, jak je jezdec vysokej, jak těžkej, kufry, tankvak, batoh, jestli jezdí v MX přiblě či integrální (díky štítku větší odpor vzduchu, ano i takováhle kravina), benzín kterej natankuješ (po cestě z jesenice došel štěpánoj benzín, první benzinka kterou jsme potkali bylo ONO, tak jsme tam oba natankovali. pak jsem jel domů a motorka vůbec netáhla a tuším že i spotřeba byla o dost větší. hlavně že se ušetří koruna na litru)
když sečteš tyhle faktory dohromady, tak se spotřeba může lišit i o několik litrů na 100 km. čistě orientačně počítej LC8 do těch 8 l/100km u 950, u 990 je to o něco méně, ale taky tak těch 7,5 jako nejvyšší hranice, počítej že pod 6 se nedostaneš díky charakteristice motoru kterej jede :-)
jinak k tej páčce, já jezdím už přes měsíc s ulomenou kterou jsem ulomil při pádu, dlouhá je tak na jeden a půl prstu, odjel jsem s tím 2000 km a i offroud a nějaký mi to nepřišlo, že bych si promáčknul vedle.. prostě 2 prsty na brzdě, zbytek řídítko. podle mě řešíte blbosti (s tou páčkou)
když sečteš tyhle faktory dohromady, tak se spotřeba může lišit i o několik litrů na 100 km. čistě orientačně počítej LC8 do těch 8 l/100km u 950, u 990 je to o něco méně, ale taky tak těch 7,5 jako nejvyšší hranice, počítej že pod 6 se nedostaneš díky charakteristice motoru kterej jede :-)
jinak k tej páčce, já jezdím už přes měsíc s ulomenou kterou jsem ulomil při pádu, dlouhá je tak na jeden a půl prstu, odjel jsem s tím 2000 km a i offroud a nějaký mi to nepřišlo, že bych si promáčknul vedle.. prostě 2 prsty na brzdě, zbytek řídítko. podle mě řešíte blbosti (s tou páčkou)
If you see the flash, it's already too late ! :-D
Spotrebu jsem tam neuvadel, protoze byla normalni - okolo 6,5 coz je v normeWiblyz píše:S tou kratsi packou z duvodu ochrany pred ulomenim bych to chapal u spojkovy packy, brzdy mas porad dve. Jendo merili jste pri tom testu spotrebu, pokud jo, tak jaka je spotreba pri normalnim stylu jizdy? Ja nasel spotrebu i 8l, ale to bude nejspis ciste teren.
admin
, ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
admin
Naprostý souhlas s Fillem. Taky si v terénu nedovolím (obzvlášť u krávy hmotnosti ST) mačkat páčky všema prstama a tím pustit řidítka a používám podle situace 1 nebo 2 prsty (ukazovák a prostředník)... Navíc mám od doby, kdy mi motorka v garáži spadla brzdovou páčku ulomenou a tím pádem o něco kratší, což mi při offíku i to brzdění 2 prsty usnadňuje, protože mi páčka nesvírá zbývající prsty. Jde jen o zvyk.
Mimochodem takhle mačkaj páčky frajeři...

Mimochodem takhle mačkaj páčky frajeři...

Protože se o LC8 relativně dlouho zajímám, dovolím si s tebou nesouhlasit. Mám článek z anglickýho časopisu, ještě z doby, kdy se 950 adventure ještě neprodávala (léto 2002), ve kterém pod dohledm továrny KTM testovali někde v Tunisku Meoniho speciál LC8 950 RallyWiblyz píše:S10 ma radovej dvouval, pac je ten motor odvozenej z FZ 750. U LC8 bych si troufnul tvrdit, ze ma delsi kyvku, protoze ma 18" zadni kolo a dlouhej zdvih ( kdyz se podivam na ostatni masiny s 18" kolem - prevazne sice lehci jednovalce nebo ostry, tak to maj taky tak ) Kterej vzduchem chlazenej motor se pri pomaly jizde prehriva? Jestli vis presnej typ masiny, tak mi to napis, docela by mne to zajimalo. Pokud nebyla zavada treba v tom, ze mel malo oleje - na to jsou vzduchace citlivejsi, pac je u nich nutnejsi, aby olej tomu chlazeni ( odvodu tepla ) napomahal. Ve finale u vodou chlazenyho zase napomaha vzduch ke schlazovani vody.
Mam pro vas typ - otestujte novyho Tigera vs. staryho. Sice je mezi nima skoro 20 let, ale starej Tiger je tu malo znamej a nedocenenej kousek. Pritom ten potencial ma taky slusnej. Kastan jel na upravenym starym Tigerovi Dakar.
což je závodní předobraz pozdější seriové 950 Adventure
, ve kterém jim Claus Holweg (šéf týmu konstruktérů) odpovídá na dotaz týkající se dlouhé zadní vidlice, že (cituji) extrémně dlouhá zadní vidlice (618mm) má u LC8 zajistit potřebnou stabilitu v rozježděných písečných pistách a dodává, že podobné problémy vedly v osmdesátých letech japonskou yamahu ke konstrukci paralelního řadového dvouválce XTZ Super Tenere, který se posléze stal jedním z nejúspěšnějších motocyklů dakarské historie... blablabla
-
Wiblyz
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak to se omlouvam, holt shoda dvou faktoru. Ja fakt myslel, ze je to proste tim, ze je to odvozeny z radovyho ctyrvalce. U tech kyvnejch vidlic je tech faktoru dycky vic. Jedna vec je velikost zadniho kola, pak stabilita, zdihy.... Masiny ktery litaj vyjezdy do vrchu maj koliktrat kyvku o pulku a vic delsi nez seriovy stroje.
Yamaha TT600S 4LW 1996 in white and blue
to by clovek neveril, jak popularni muze byt jeho (a Sinnera) clanek
http://www.ktmadventure.cz/articles.php ... &c_start=0
http://www.ktmadventure.cz/articles.php ... &c_start=0
admin
admin
-
bonnyes
- Vím čím dál tím víc
- Kontaktovat uživatele:
Moc vodvázaný z recenze nebyli.. To je stejné jako by někdo, kdo jezdí LC8 hodnotil S10. Taky by jsme oponovali. Ale co je zajímavé je, že v té době si ještě netušil, že budeš mít vibrující mašinu s věčně zaplím větrákem a extra dlouhým řetězem doma
Určitě máš pár kilometrů už za sebou, tak jak nahlížíš na KTM nyní ?
stejne jako predtim, mozna te vyhrad ted po par km, mam jeste vicbonnyes píše:Moc vodvázaný z recenze nebyli.. To je stejné jako by někdo, kdo jezdí LC8 hodnotil S10. Taky by jsme oponovali. Ale co je zajímavé je, že v té době si ještě netušil, že budeš mít vibrující mašinu s věčně zaplím větrákem a extra dlouhým řetězem doma![]()
admin
admin
- Edíí
- Zlepšuju se
- Kontaktovat uživatele:
No, sepsul jsi ji pořádně!
Je zajímavé a úsměvné, jak se mohou názory různit. Já tu "svoji" přivezl včera, najel na ni cca 150 km po okreskách s kvalitním povrchem a nad očekávání mne velmi mile překvapila. Přesto, že na stojanu na mne působila dojmem obrovského mastodonta, po nasednutí a vyjetí se mi zdála polovičních rozměrů. (A to jsem trpaslík
) Naprosto mi padla do ruky a vše je přesně tam, kde to očekáváte. Stejně tak se chová během jízdy, dává pocit naprosté jistoty a čitelnosti, jede tam, kam se podíváte. Motor je úžasně dynamický, takže jsem byl každou chvíli překvapen pohledem na rychloměr a doufám, že jsem se včera "nevybodoval". Není to žádný stabilák, takže vyžaduje častější řazení. Když ho pustíš pod 3 tis.ot. a chtěl bys po něm nějaký výkon, tak akorát slyšíš, jak řetěz fackuje kyvku. Je na ní zvýšené plexi a nepociťoval jsem ani závan větru, dokonce mne překvapila manželka, která, nezávisle na mě, po sesednutí ocenila, že nefoukalo ani na ní. Boční stojan drží stroj v celkem vzpřímené poloze, takže během zastávky v lese nevykazoval takový tlak na podloží a nemusel jsem vyhledávat nějaký kořen, či kámen. Za tu krátkou dobu jsem jako jediný nedostatek našel v konstrukci uchycení horního kufru. Je sice hezky řešeno, bez potřeby plotny, ale postrádá aretaci vůči bočnímu posunu a vykazuje malou vůli. Díky ní dochází k oděru a časem může vést k úbytku materiálu a zvětšení vůle. Zde se otevírají možnosti k nějakým sámodómo úpravám. V zemi původu ale kufr bude běžný spotřebák.
Takže doufám, že mé hodnocení moc neovlivnilo prvotní nadšení a že tak bude i nadále.
Jako nejvyšší nedostatek pokládám cenu. Stála mne dva platy ...!
P.S. oprava, platy za dva roky
Takže doufám, že mé hodnocení moc neovlivnilo prvotní nadšení a že tak bude i nadále.
Kdo chce, najde způsob. Kdo nechce, najde důvod.
-
bonnyes
- Vím čím dál tím víc
- Kontaktovat uživatele:
Edíí, hezká recenze, přesvědčivý popis o vlastnostech. Vyděsil jsi mě s dvěma platy. Chvíli to vypadalo, že jsi nějakej ten manager. Tak ať Vám chlapy šlapou kačeny 
Jendovu jsem viděl dnes, voňavka. Fakt špica.

Waring! Thieves will be shot and the survivors will be prosecuted.
jsis koupil funglovku?Edíí píše:No, sepsul jsi ji pořádně!Je zajímavé a úsměvné, jak se mohou názory různit. Já tu "svoji" přivezl včera, najel na ni cca 150 km po okreskách s kvalitním povrchem a nad očekávání mne velmi mile překvapila. Přesto, že na stojanu na mne působila dojmem obrovského mastodonta, po nasednutí a vyjetí se mi zdála polovičních rozměrů. (A to jsem trpaslík
) Naprosto mi padla do ruky a vše je přesně tam, kde to očekáváte. Stejně tak se chová během jízdy, dává pocit naprosté jistoty a čitelnosti, jede tam, kam se podíváte. Motor je úžasně dynamický, takže jsem byl každou chvíli překvapen pohledem na rychloměr a doufám, že jsem se včera "nevybodoval". Není to žádný stabilák, takže vyžaduje častější řazení. Když ho pustíš pod 3 tis.ot. a chtěl bys po něm nějaký výkon, tak akorát slyšíš, jak řetěz fackuje kyvku. Je na ní zvýšené plexi a nepociťoval jsem ani závan větru, dokonce mne překvapila manželka, která, nezávisle na mě, po sesednutí ocenila, že nefoukalo ani na ní. Boční stojan drží stroj v celkem vzpřímené poloze, takže během zastávky v lese nevykazoval takový tlak na podloží a nemusel jsem vyhledávat nějaký kořen, či kámen. Za tu krátkou dobu jsem jako jediný nedostatek našel v konstrukci uchycení horního kufru. Je sice hezky řešeno, bez potřeby plotny, ale postrádá aretaci vůči bočnímu posunu a vykazuje malou vůli. Díky ní dochází k oděru a časem může vést k úbytku materiálu a zvětšení vůle. Zde se otevírají možnosti k nějakým sámodómo úpravám. V zemi původu ale kufr bude běžný spotřebák.
admin
admin
- Edíí
- Zlepšuju se
- Kontaktovat uživatele:
Nééé, působím tak blahobytně??? 
Kdo chce, najde způsob. Kdo nechce, najde důvod.