Filipovo Tenere

Vo cem? Vo čemkoliv, připomínky, podněty..

Moderátoři: Malý Venoušek, Fox13

Hrosiiik
Už něco vím

Re: Filipovo Tenere

Příspěvek od Hrosiiik »

Tak sem nechal vytočit ze silonu kroužky 3cm vysoký a nacpal jsem je do přední vidlice nad pružiny. Takhle když to zhodnotim na místě, tak rozhodně lepší. Motorka je celkově vyšší. Hůř dosáhnu na zem a nemá takovej gumovej feeling :-D Uvidíme jak se to bude chovat v provozu. Můžu zvesela zkracovat.
Praha
Hrosiiik
Už něco vím

Příspěvek od Hrosiiik »

Hoj,

nemá někdo staré dráty z kol od každého druhu alespon jeden a k tomu matku? Chtěl bych si nechat vyrobit nové dráty?

A starý kotouč? Ten bych si chtěl taky nechat vyrobit.
Praha
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

Pokud si dobre pamatuji, tak bud predni nebo zadni kolo ma 2 typy dratu.
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné :), ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
Hrosiiik
Už něco vím

Příspěvek od Hrosiiik »

Nemyslete si, že se flákám :)

Mám nalakovanou kyvku - nové ložiska ( do kyvky sem dal místo těch plastových kroužků taky ložiska), nalakovanou pružinu centrálu, přehozený pneumatiky za shinko vzadu a vepředu TKC80. Nový řidítka originál čína a sundal jsem expanzní nádobku.
Přílohy
WhatsApp Image 2020-02-04 at 19.40.53.jpeg
WhatsApp Image 2020-02-05 at 06.34.35.jpeg
Praha
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

( do kyvky sem dal místo těch plastových kroužků taky ložiska)- co mas na mysli?
nalakovanou pružinu centrálu - to on nejaky lak/barva vydrzi?
sundal jsem expanzní nádobku - kam jsi ji premistil?
co to jsou za nastavce na riditka?

zacina vypadat jako po velmi vydarene rekonstrukci
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné :), ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
Hrosiiik
Už něco vím

Příspěvek od Hrosiiik »

Kyvka má v každé "noze": gufero - jakýsi plastový kroužek - ložisko - podložka - krytka..........já dal dvě ložiska do jedné nohy. Plastový kroužek jsem vynechal.

Pružina centrálu je v komaxitu. Udajně je barva pružná a vydrží. Na jedné pružině to mám cca rok a drží. Řekl bych že i origo je komaxit, ale nevím.

Expanzku jsem prostě sundal a nikam jinam jsem jí nedal. žádnej těžkej off jezdit nebudu, takže by se měla soustava v pohodě uchladit s větrákem. Nechal jsem jen přepadovou hadičku z chladiče. Jestli se ptáte proč, tak s tím mám do budoucna ještě plány.

Řidítka i nástavce je obojí čína. Sou to teda spíš redukce. Spodky těch origo představců zůstali. Celkem 600,- kč
Přílohy
Inked346744_LI.jpg
Praha
Hrosiiik
Už něco vím

Příspěvek od Hrosiiik »

Tzv. zkouska vodou. Zajedes na mycku, vsechno komplet vystrikas vodou a pak se modlis aby si nastartoval. Kdyz nastartujes, tak mas vyhrano.
Přílohy
51D451C4-E96E-4B23-A6C4-94416C056C73.jpeg
8B884111-834F-4B0C-8576-1385ABD5FA19.jpeg
Praha
Hrosiiik
Už něco vím

Příspěvek od Hrosiiik »

Praha
Frk
Už něco vím

Příspěvek od Frk »

Škoda. Dal jsi do ní hodně úsilí, řekl bych.
Hrosiiik
Už něco vím

Příspěvek od Hrosiiik »

tak už je pryč. Díky všem za pomoc a hlavně Radus. To je frajer
Praha
Hrosiiik
Už něco vím

Příspěvek od Hrosiiik »

:cool
WhatsApp Image 2020-11-07 at 20.01.13.jpeg
Praha
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

Hrosiiik píše: čtv pro 10, 2020 8:19 am :cool

WhatsApp Image 2020-11-07 at 20.01.13.jpeg
Tohle mas doma? Prehanej jak jsi k ni prisel? Vypada jako by vcera vyjela z fabriky.
admin
Hrosiiik
Už něco vím

Příspěvek od Hrosiiik »

No neni zas tak vonavoučka. Koupil jsem ji od kluka si kilometr od mé práce se špatnou volnoběžkou, ale dostal jsem k tomu jinou. Plasty a nádrž jsou lakované v bílé metalíze. To nemá najeto nic. Jinak zas tak nablejskaná neni. Až je mi líto jí tahat do lesa, když má tam hezký plasty.

Ale což, když je to poctivej závoďák.
Praha
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

Vim ze jsem nejakou se spatnou volnobezkou videl na prodej, chybelo i par dratu pokud si pamatuji, to je ona?
admin
Hrosiiik
Už něco vím

Příspěvek od Hrosiiik »

jj To si pamatuješ správně. Zadní ráfek navíc není originál. Je to nějaký ani nevim jaký ráfek a kolo je vypletené špatně, ale dráty už sem nějaké doplnil a už mám i jiný ráfek. Prodejce je super týpek a sme furt v kontaktu a ještě pro mě má nějaký věci :hand

teda vyměnit tu volnoběžku to byl porod. Hlavně teda sundat stator. Je tam strašně na bejka. Musel jsem si vyrobit stahovák a rovnou sem vyměnil rozvoďák a udělal ventily a vyměnil lanko dekompresoru a nastavil.

Koupil jsem lithiovou baterku a vyměnil olej, filtr a vzduch filtr. Nejhorší je ta spousta stržených závitů. Už asi 6 jsem musel opravit.
Praha
Odpovědět