stejně bych se s nima do krve pohádal, rychlostní index znamená nebezpečí pro mě když překročím rychlost na kterou je guma konstruovaná a ona se mi rozbalí, rozhodně neznamená nebezpečí pro někoho jinýho v případě nehody..... a atˇmi někdo dokáže že jsem brzdil z 210 :lol:
jo a mám dovezenou motorku z Itálie a přední guma byla Michelin T66 s rychlostním indexem S - tj do 180 km takže to taky neberou tak vážně
Aj tak je to vsetko otazne ... lebo jedna vec je co mate napisane v technicaku a druha vec co je origo predpisane vyrobcom. Takze "peta" neviem ci by si aj ty pochodil i ked to v technicaku mas tak ako to mas. Ono do technicaku sa dneska napisat vselico aj aj nenapisat vselico .
peta píše:...(rychlostní kategorie pneumatik musí být shodná nebo vyšší, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla)....
tohle se mi zda jako rozumny argument, a kdyz to splnujes (jakoze drtiva vetsina zde na foru asi ano), tak asi i tezko napadnutelny (ikdyz u nas v Cechach... :? )
ale dalsi vec je, jak muze takovej centralni stojan popr. treba padaky ovlivnit chovani vozu a zapricinit tak treba i havarii, to mi neni jasny...
PS: az budu chtit na s10 prekrocit rychlostni limit pneu, tak mi zlamejte ruce :lol:
supertenere píše:Aj tak je to vsetko otazne ... lebo jedna vec je co mate napisane v technicaku a druha vec co je origo predpisane vyrobcom. Takze "peta" neviem ci by si aj ty pochodil i ked to v technicaku mas tak ako to mas. Ono do technicaku sa dneska napisat vselico aj aj nenapisat vselico .
No každopádně to je úřední doklad a při nejmenším nebudou problémy u TK. Kdyby si technik vzal do ruky velký techničák a šel bod po bodu, tak jak by asi měl jít, tak já u gum problém mít budu. Dál kdyby kontroloval co všechno je origo a na čem musí být hom. značky..... u tebe by asi u brzd zajásal. Zatím máme TK hoodně volnou. Něco jiného, ale bude až někde nabouráš a je úplně jedno jestli z vlastní viny. Šikovný právník si kličku najde. Stačí říct neměl odpovídající pneumatiky, rozdíl samozřejmě nezmíní a ani to že se nehoda stala při menší rychlosti .... Pak jde o to se ubránit a mít stejně šikovného obhájce. :?
Já to zatím neřeším. V malým TP mám rychlost 180 a hmotnost pod limitem gum. Až mě na technicky řekne " Přijeď až budeš...." tak pak budu muset. Jo a doufám že nikde bourat nebudu.
Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat ...
peta píše:...(rychlostní kategorie pneumatik musí být shodná nebo vyšší, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla)....
tohle se mi zda jako rozumny argument, a kdyz to splnujes (jakoze drtiva vetsina zde na foru asi ano), tak asi i tezko napadnutelny (ikdyz u nas v Cechach... :? )
ale dalsi vec je, jak muze takovej centralni stojan popr. treba padaky ovlivnit chovani vozu a zapricinit tak treba i havarii, to mi neni jasny...
PS: az budu chtit na s10 prekrocit rychlostni limit pneu, tak mi zlamejte ruce :lol:
K čemu homolgace? Dal by sis na auto do předu ocelový rám svařený Lojzou z lešeninových trubek? Není záruka že se nerozpadne.... co udělá při nehodě..... Co udělá chodci..... Ta homologace je především doklad že se tím vším někdo zabýval a že byly provedené příslušné testy. Jak sem psal u nás se zatím po tom moc nejde, ale nehod motorkářů přibývá a tím i následků.... V Italii se na motorkách jezdí daleko víc, tak není divu, že tam je to přísnější.
PS: Ten rám u auta by se někdy šiknul . :lol:
Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat ...
Mám stejný názor jako Malý Venoušek - tzn. že TP je úřední doklad...
Mimochodem, když už jsme zmršili téma "STOJAN" , tak ještě ke gumám. Někde jsem viděl fotku LC8 z kokpitu ven a vedle tacháku měl nálepku s nějakým povídáním a symbolem omezujícím rychlost tak mě napadlo, jestli se to náhodou nedá "pořešit" stejně jako je to mkožné u zimních gum? (popis vyhlášky: V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena.) Tohle je sice citace týkající se vyloženě zimáků, ale ... :?: :!:
Asi to v té dané zemi mají ošetřený nějakou vyhláškou. Škoda že to u nás nejde a pochybuji že to někdo prosadí. Je to škoda, protože když to někdo hodí na drapáky, tak by si klidně mohl s nálepkou u tacháče přejíždět po silnici... No né že by se tak nedělo, ale ....
PS: Jeníku určitě umíš přetáhnout to o gumách tam kam patří....
Malý Venoušek píše:Asi to v té dané zemi mají ošetřený nějakou vyhláškou. Škoda že to u nás nejde a pochybuji že to někdo prosadí. Je to škoda, protože když to někdo hodí na drapáky, tak by si klidně mohl s nálepkou u tacháče přejíždět po silnici... No né že by se tak nedělo, ale ....
Rekni mi co a jak a kam a ja to udelam
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera admin Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné , ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
Malý Venoušek píše:Asi to v té dané zemi mají ošetřený nějakou vyhláškou. Škoda že to u nás nejde a pochybuji že to někdo prosadí. Je to škoda, protože když to někdo hodí na drapáky, tak by si klidně mohl s nálepkou u tacháče přejíždět po silnici... No né že by se tak nedělo, ale ....
Rekni mi co a jak a kam a ja to udelam
Asi bych to viděl od těch mitasek " Re: stojan
od spritz » 05 bře 2010 16:27
Stale cakame na foto a cenu stojanu - nechava sa robit tak ako pisal Supertenere v Taliansku (v klube kde som clenom http://www.xtztenereclan.it - zijem tu)......"
2 Malý Venoušek jenze presouvat samotne prispevky neumim, jen cela temata..
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera admin Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné , ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
včera jsem listoval katalogem Touratechu a našel jsem obrázek z V-stromu na TKC a na palubce je vidět oranžová nálepka s číslicí 160...
A to samé u GS1150
Tudíž v Německu to zřejmě jde tako u nás se zimákama...