XTZ 750 na prodej - neznate ji?

Prodám, koupím, dám zadara nebo tak něco
Odpovědět
MotoTraveller
Dobrovolný přispěvatel 2022

Re: XTZ 750 na prodej - neznate ji?

Příspěvek od MotoTraveller »

Důvod prodeje :-))), že je vybodovanej a nemá řidičák a že jeho drahá polovička na ní nestačí pokud by řídila. Má jí měsíc na sebe v odhlášce.

A teď doufám že mne cit a intuice nezradili a kámoš nebude mým minulým kámošem. Je koupená a teď už asi u něj doma. Slevil na 47

Zkusím to shrnout:
Děkuji vám moc za tipy, názory a myšlenky víc očí víc vidí a víc hlav víc ví :yes .
Koupila se protože vypadá fakt dobře až na ty zmíněné nedostatky a nebo obavy, které se doufám nevyplní.
- čočka v centrálu na výměnu
- odvrtat šroub ve třmenu
- dobíjení - alternátor proměřen a OK, kontakty u regulátoru trochu opálené, volty dost kolísají 13,3V při cca 3-4tis bez světel se světlama, blinkrem a brzdou spadnou na 12,5V s mým regulátorem je to lepší 13,8V bez světel a 13,1-13,3V v zápřahu a také kolísá + se z konektoru ještě začal odpařovat Kontaktol. Takže buď jen přechodové odpory v konektorech a nebo i regulátor. Určitě bude chtít udělat revizi elektriky. Až na kabely regulátoru to vypadá že je v origo stavu.
- filtry vyměněny a stav se zlepšil, ale stejně problém zůstal drobné kuckání z volnoběhu a hodně vlažný nástup výkonu nebo nevýkonu. Jenže tady můžou být rozhašený karburátory nebo prasklé membrány. Podpálené ventily nebudou protože motor nekouří, nestřílí do výfuku a ani neblafá do sání.
- řetěz vypadá na víc než 3tis má trochu vůli do strany, ale po smrti není pokud ho neumyl něčím co sežralo kroužky. Zuby na rozetě jsou dobré.
- rozvodový řetěz a ventily budou potřebovat zkontrolovat jsou hlučnější
- olej je čistý
- vyměnit hefty kloužou a jsou nic moc
- přední brzdy zkusit odvzdušnit ideálně nahradit pancéřovkami

To je asi vše tak snad ho tu brzo uvidíme je to dobrý týpek.
shantis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shantis »

tak at kolegovi slouzi a doufam, ze jsme jenom zbytecne strasili :hi
holecmi5
Zlepšuju se

Příspěvek od holecmi5 »

Ahoj,
neznáte někdo tuto XTZ?

http://www.motoinzerce.cz/motorky/yamah ... enere.html

Byl jsem se na ní podívat, pohledově vypadá v cajku, motor čistý, nikde žádný olej ani jiný nečištoty. Jediný co je na výměnu je zadní kotouč kterej už je dojetej. Když jsem přijel tak chytla krásně za studena, byl jsem to projet, chcípnul jsem to a už to nechtělo chytnout - byla vysátá baterka, ani to neotočilo, týpek to přes noc nabil a zas to prej hned ráno chytlo myslíte že je to ok? Při jízdě to nechtělo jít do vysokejch otáček, ale to by asi mohlo být tou vycuclou baterkou ne? Zítra si pro ni nejspíš pojedu, projedu to a uvidim. Jakej máte názor?
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

holecmi5 píše:Ahoj,
neznáte někdo tuto XTZ?

Byl jsem se na ní podívat, pohledově vypadá v cajku, motor čistý, nikde žádný olej ani jiný nečištoty. Jediný co je na výměnu je zadní kotouč kterej už je dojetej. Když jsem přijel tak chytla krásně za studena, byl jsem to projet, chcípnul jsem to a už to nechtělo chytnout - byla vysátá baterka, ani to neotočilo, týpek to přes noc nabil a zas to prej hned ráno chytlo myslíte že je to ok? Při jízdě to nechtělo jít do vysokejch otáček, ale to by asi mohlo být tou vycuclou baterkou ne? Zítra si pro ni nejspíš pojedu, projedu to a uvidim. Jakej máte názor?
* neznam.... asi bude mit v pytli regulator.
* To urcite nebylo slabou baterkou :blush
* za me je to docela vyssi cena na to ze ani neni v original barvach

Skoda ze fotky jsou nic moc kvalita. Doporucuji nakontaktovat nekoho kdo je z okoli, aby ti to taky omrknul.
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné :), ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
Fox13
Všeználek

Příspěvek od Fox13 »

holecmi5 píše:Ahoj,
neznáte někdo tuto XTZ?

jak psal Jenda vypadá to na regulátor, totálně po smrti , nebo bude problém jinde v dobíjení (přerušené dráty, vyžrané konektory, atd.)a dost možná nebude už ani nic moc baterka...že to nejde do otáček nebude baterkou,....-na druhou stranu jak to nechtělo jít do otáček?? jaký kvalt?? z jaké rychlosti?? nejlepší by bylo aby se na tom projel někdo kdo tuhle motorku, nějací lidé ze středních čech tu zajisté jsou
holecmi5
Zlepšuju se

Příspěvek od holecmi5 »

Nechá ji za 50 což už mi tak moc nepřijde vzhledem k tomu že k tomu dá ještě jeden motor, laďák, kufry, novej rozvoďák.
Baterka je prý minulý rok nová, přišlo mi to taky divný.
Kvalty všechny, prostě když se přidalo z cca 40-50km/h tak se to tak jakoby zakuckávalo, nevim jak to přesně popsat.
Když sme to měli v garáži tak studená chytla krásně, pak sme to chcípli a pak to zas chytlo krásně. Potom sem to šel projet a zastavil sem, chcípnul, chtěl nastartovat a nic. Přijel týpek roztlačil mě a chytlo to hned.
Pokud by měl někdo čas tak budu jedině rád když tam se mnou zajede.
holecmi5
Zlepšuju se

Příspěvek od holecmi5 »

Jo jinak na místě na neutrál to do otáček normoš šlo...
Fox13
Všeználek

Příspěvek od Fox13 »

holecmi5 píše:Jo jinak na místě na neutrál to do otáček normoš šlo...
tak asi tam s tebou nezajedu mám to daleko...ale můžeš zavolat (číslo je v kontaktech) a můžem si o tom popovídat (spásnou radu nečekej :D :D )
MotoTraveller

Ahoj vem si multimetr a změř si jí na baterce nastartovanou bez zátěže musí dávat 13,5 - 14,2 V při cca 3000 ot/min v zátěži (světla,blinkr,brzda) mi dává cca 13,2V, ale kluci zde píšou, že to může slézt i na 12,5V. Pak rozpoj konektor k regulátoru a nastartovanou změř pozor střídavé Volty na 3 bílých kabelech v části konektoru vedoucí od altíku každý musí dávat cca 18-20V při cca 2000ot/min. Pak každý bílý kabel prozvoň (-) kostra (+) 1 bílý kabel nesmí být proražený tzn. většinou to značí 1 nebo to nezvoní.

Tak zjistíš jestli je v háji altík a nebo ne. S regulátorem je to složitější můžou to ještě dělat propálené a zoxidované konektory.

To že nejde do otáček může být čímkoliv asi tam měl před tím laďák tak třeba rozhašené karbeci a nebo membrány či něco jiného. Dobíjení nebo baterka na výkon vliv nemají a když tak jenom malý.
MotoTraveller

shantis píše:tak at kolegovi slouzi a doufam, ze jsme jenom zbytecne strasili :hi
Taky doufám :sweat . Přechází z Cagiva Elefant 650 r.v. 87
holecmi5
Zlepšuju se

Příspěvek od holecmi5 »

Díky za rady, chlápek to prej dneska projede a cinkne mi, a já to projedu zejtra a proměřim to, doufám že to bude v poho, nechce se mi koupit motor a pak to mít pořád rozdělaný a nemoct jezdit..
shantis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shantis »

pokud se nepletu a je to von, tak prodejce je i tady na foru. muzes si procist jeho prispevky, treba to pomuze:
search.php?author_id=530&sr=posts
holecmi5
Zlepšuju se

Příspěvek od holecmi5 »

Super dík moc shantis !! V pondělí jsem tam byl a v pondělí dával příspěvek o regulátoru, může to být tim to že to nechce do otáček jak jsem psal nahoře? ;-) Jinak ten klučina je v pohodě, nemyslim si že je to nějakej šmejd, jednal na férovku tak snad dyžtak i tohle pořešíme. Jakej regulátor byste kdyžtak doporučili?
MotoTraveller

Ahoj co já vím Ignitech stojí max. 2500Kč, ale určitě jsou i jíné. Ale tenhle je spolehlivej.
holecmi5
Zlepšuju se

Příspěvek od holecmi5 »

A na něj se musí vyrobit nějakej držák?

Je teda možný že to že to nechtělo jít do otáček je tim regulátorem?
Odpovědět