XTZ 750 na prodej - neznate ji?

Prodám, koupím, dám zadara nebo tak něco
Odpovědět
Fox13
Všeználek

Re: XTZ 750 na prodej - neznate ji?

Příspěvek od Fox13 »

Na ročník 1990. Podle fotek vypadá slušně, ano zaměřil bych se na rám a jak hodně nemá původní tvar řadička (aby nebylo naprasklé uložení). Zaměřil bych se na starování (jak za tepla tak za studena), nesmí hulit (jakákoliv barva kouře, nemyslím páru při studeném motoru), ochotně musí jít do otáček, při prudkém přidání plynu z volnoběhu z toho nesmí vylítnout oblak černého kouře, za jízdy aby jela při puštění řidítek rovně (a ne jak ta moje zvohlá), dobře šla do obou zatáček, při ostřejším brždění jela přímo. Celkový stav, nechat si sundat boční plasty, juknout v jakém stavu je elektrika okolo baterie (konektory), rády se tak spékají konektory.
Jinak co by kdo čekal od stroje starého 24let?? Stav nového?? Za 40tis. kč?? :D :D To asi ne. Takže nějaká koroze je jasná. Kotouče na výměnu, tak to se taky není čemu divit, proč by je někdo měnil, když to prodává za takovou cenu.
Neřeš detaily, ale soustřeď se na podstatné věci. Toď asi ode mě k moto.

Teď trocha všeobecné teorie. Líbí se mi lidé, kteří přijednou pro moto v této cenové relaci a řeší věci jako: řetězovku, kotouče, desky, vady na kráse. A při tom přehlíží to podstatné vady rámu (velký crash), projev motoru, projev převodovky, ceklové jízdní vlastnosti.
Není to nic proti ničemu, ale je potřeba, aby si každý uvědomil co a jak staré kupuje a za kolik peněz.
Naposledy upravil(a) Fox13 dne pon dub 28, 2014 7:56 am, celkem upraveno 1 x.
shantis
Dobrovolný přispěvatel 2022
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shantis »

fotky jsou fakt bidny, tak nevim, jestli treba ja blbe nevidim, ale koroze je i na valci, tesne pod hlavou. celkove ten valec vypada olezle.
Obrázek

na to, ze mu chybi mu zaslepka na ose kyvky, tam neni videt zadnej extra bordel (krome malinky koroze na okraji). bud to vzal vapkou, nebo je to zachovala masina a jenom utrpela korozi.
Obrázek

ted jeste co na to motor a jizdni vlastnosti :)
shantis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shantis »

Fox13 píše:Teď trocha všeobecné teorie. Líbí se mi lidé, kteří přijednou pro moto v této cenové relaci a řeší věci jako: řetězovku, kotouče, desky, vady na kráse. A při tom přehlíží to podstatné vady rámu (velký crash), projev motoru, projev převodovky, ceklové jízdní vlastnosti.
Není to nic proti ničemu, ale je potřeba, aby si každý uvědomil co a jak staré kupuje a za kolik peněz.
ty detaily okolo Ti napovi, jak bylo s masinou zachazeno. napr. u me je hned videt, ze jsem dobytek a huntuju ji v curbesu :rock
ale funkcni veci mam v pohode (doufam), takze souhlas s tim, cos psals vyse: zamerit se na motor, prevodovku, ram resp. jizdni vlastnosti. tohle z fotek nevykoukas.
MotoTraveller

Příspěvek od MotoTraveller »

Ahoj Blonďule a co tahle? Jen jsi říkala, že si jí chceš přebarvit což by bylo škoda. Je dražší a kdyby slevil na cca 52-53 tak oproti 40,5 s TP to není o moc víc. Nevím jaký máš finanční limit, ale tahle se mi líbí.
http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 42741.html
http://www.motoinzerce.cz/motorky/yamah ... enere.html

Je to 95 najeto 82000km. Má padáky+kufry + 4 majitel a původ v ČR. Píše, ale že ?trochu? žere olej, zadní kotouč už nevypadá dobře, kousek ulomený pravý přední boční kapoty, nemá kryt řetězu, ploutev pod kyvkou a kryty rukojetí. To je co jsem viděl na první pohled.

Kluci co na ní říkáte?

Nebo tato, ale ta už je za jinou cenu 65tis
http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 44160.html
MotoTraveller

Příspěvek od MotoTraveller »

Tak to byl fofr. Kdo je šťastný majitel ?
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné :), ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
blondule
Začínám

Příspěvek od blondule »

Kluciii - co říkáte na tuhle na první pohled, co z těch fotek vyčtete??
http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 49426.html
Konečně ji nemám přes celou republiku a i barevně by se mi páčila :clap
jenik
Site Admin

Příspěvek od jenik »

blondule píše:Kluciii - co říkáte na tuhle na první pohled, co z těch fotek vyčtete??
http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 49426.html
Konečně ji nemám přes celou republiku a i barevně by se mi páčila :clap
Jak jsem psal "asi slozena z trochu vice kusu ..."
- stupacky a umisteni regleru znamena rok 1989/90
- neni original barva
- promacknute svody neni nic draheho a ma urcite vliv na chod motoru :mrk
- unavene predni pruziny se daji koupit nove
- na 42tis. sice nevypada, ale dulezity je skutecny stav

Za tu cenu ale vypada dobre
Jeník - Boh dažďa - na počest Sinnera
admin
Nepište mi SZ s prosbou o radu, pokud to není důvěrné :), ale nahoďte nové téma. Ti,kteří neposlali ani korunu na provoz fora a ničím tady nepřispívají (čtenáři),tak by se měli zamyslet,jestli to není trapný.
Muzzy
Vím čím dál tím víc

Příspěvek od Muzzy »

Mě se tedy zdá pochroumaný celý předek.Řídítka nejsou vůbec kolmo vůči kolu ani v rovině.Buď jsou jen zohybaná řídítka,ale vzhledem k tomu svodu bych se bál že je ten předek celý volaký čudný...
Bobson
Už něco vím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobson »

mi5
Zlepšuju se

Příspěvek od mi5 »

Taky jsem na ně koukal, to je hrozná raketa.
cali
Začínám

Příspěvek od cali »

Ahoj teneristi, jsem tu novej a ridicak na moto mam taky novej :D .... ale XTZ se mi libi uz od decka(jezdival na tom soused), tak si rikam ze kdyz uz mam ty noty, tak proc ne ona?

Opticky se mi libi treba toto,... a ani to neni daleko:

http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 04068.html

co na ni rikate? je mi jasne, ze za ten peniz to nemuze byt zadnej zazrak, ale cilem cviceni je se za par penez jenom projet na vlastni motorce, jeste nez uderi zima, to by zvladnout mohla ne? (rekneme ze jsem se s nekym vsadil)

co presne to znamena "valce a hlava z TDM"?... je to dobre, nebo sptane?
Kuges
Začínám

Příspěvek od Kuges »

@cali: Cau , ta moje by se ti nelibila ? musim se teda dokopat a udelat poradne fotky. dal jsem popisek do bazarku . viewtopic.php?f=21&t=2349
cali
Začínám

Příspěvek od cali »

@Kuges ahoj, no zatim jiskra moc nepreskocila(ty barvy), ale lepsi fotky to treba jeste zvrati a taky do prahy je to streka.

jinak ten pan z meho puvodniho prispevku nahodil nove fotky a uz vidim ze jak jsem se ptal tak "dobre" to asi spis neni,... s motorem doznali uprav zjevne i svody a tak jak je tam vidim je mi jasne, ze asi nebude velky problem na nich spalit pravou botu
Odpovědět