Tempomat

Závady, rady, porady se S12
Odpovědět
zdenekkkkk
Začínám
Příspěvky: 28
Registrován: úte led 21, 2020 7:01 pm
Bydliště: Horažďovice

Tempomat

Příspěvek od zdenekkkkk »

Ahoj
Nemáte někdo zkušenost z nefungujícím tempomatem? Tempomat jako takový zapnout jde, ale nejde nastavit rychlost jakou má držet. Jeden den to normálně šlo a další již ani ťuk :angry . Díky za rady a tipy.
Uživatelský avatar
Flash
Dobrovolný přispěvatel 2020
Dobrovolný přispěvatel 2020
Příspěvky: 1148
Registrován: pon kvě 17, 2010 11:50 am
Bydliště: Žamberk

Re: Tempomat

Příspěvek od Flash »

bohužel, většina lidí má tady starší verze bez tempomatu. ale třeba se někdo najde kdo poradí. nehází to např. chybu ještě abs nebo něco takového?
If you see the flash, it's already too late ! :-D
zdenekkkkk
Začínám
Příspěvky: 28
Registrován: úte led 21, 2020 7:01 pm
Bydliště: Horažďovice

Re: Tempomat

Příspěvek od zdenekkkkk »

Žádnou chybu nehází. Tempomat normálně zapnu, ale nelze nastavit rychlost kolébkovým ovladačem RES+ SET-. Při zapnutí klíčku se ale SET na přístrojovce normálně s ostatníma kontrolkama rozsvítí a zhasne. Hlavně jeden den normálně fungoval a další den nic.
giantdino
Začínám
Příspěvky: 9
Registrován: pon bře 21, 2016 9:54 am
Bydliště: Kladensko

Re: Tempomat

Příspěvek od giantdino »

Zkontroluj si nastavení spínače zadní brzdy, resp. jestli ti zadní brzdové světlo nesvítí stále. Mně tempomat nefungoval poté, co jsem si nastavil sklon brzdového pedálu a neupravil nastavení spínače - byl neustále sepnutý a tudíž deaktivoval tempomat.
zdenekkkkk
Začínám
Příspěvky: 28
Registrován: úte led 21, 2020 7:01 pm
Bydliště: Horažďovice

Re: Tempomat

Příspěvek od zdenekkkkk »

Ok díky. Zadní brzdu jsem také nastavoval, byla moc vysoko. Mám za to, že tempomat přestal fungovat právě po nastavení zadní brzdy. Brzdové světlo sice svítí jen při brždění, ale může to tím být. Prosím tě jak upravím nastavím toho spínače? Díky
zdenekkkkk
Začínám
Příspěvky: 28
Registrován: úte led 21, 2020 7:01 pm
Bydliště: Horažďovice

Re: Tempomat

Příspěvek od zdenekkkkk »

Díky tipu (radě) giantdino závada odstraněna. Bylo to chybně nastaveným brzdovým spínačem. Díky.
Odpovědět